Irene, you suck!

Hurricane Irene. Nedgraderades till en tropisk storm. Och helt ärligt var det inte mycket som hände här. Det blåste lite och regnade mycket. Det kom några tornado varningar under dagen, men mer än så blev det inte. Jag var här hemma med min värdfamilj plus Victoria och Ida. Vi satt nere i källaren under tornado varningar och sen flyttade vi oss upp och tittade lite på tv. Vi har till och med elen kvar.

Samtidigt som jag också tycker att det var lite för mycket hysteri över ingenting så är det bra att man evakuerat folk och att man förberett sig. Vi tog bilen ut igår, dumma som vi var, för vi trodde vi kunde gå ut. Vi kom inte långt, vi vände efter min värdmamma smsat mig att det var en till tornado varning och att vi borde hålla oss ifrån vägarna, plus att det knappt gick att se någonting på vägarna för det regnade så mycket. Vi åkte hem igen. Då kan jag erkänna att jag var lite (mycket, haha) rädd.

Min värdpappas brors familj som bor gatan mittemot har dock förlorat strömmen och min värdpappas föräldrars hus fick ett träd på sig. Så även fast det är lite mycket ståhej över ingenting, så är det bra att man förbereder sig. För helt ärligt, hur kan man önska sig en större orkan när man vet hur mycket det kan skada? Jag vet inte om jag har en liten bevakande ängel över mig eller om min familj är otursförfölj då vi var i Thailand 2004 under tsunamin, min bror var i Japan nu i år under tsunamin där och nu Irene, här, igår, idag. Men som sagt, varför kan man bara inte vara nöjd och glad att det inte blev något mer? Det är jag ändå!




Hurricane Irene.

Hola chiquitas. Denna vecka kan vi väl sammanfatta med tre ord - Jobb, Glee och Ida. Så har mina dagar sett ut. Jag har fått Ida till Gleefreak. Mission complete ; ) Har haft det härligt med mina barn, trots att dagarna har varit väldigt påfrestande med tre barn och sen hundrafemtio kilo tvätt eftersom barnen fått ärva kläder. Men vi har haft det mysigt, åkt till parken och idag bakade vi svenska chokladbollar som var en riktigt hit. Mycket bättre än mitt senaste försök att baka med barnen. Imorgon är det fredag, igen. Denna vecka har gått så jäkla snabbt.

Idag har jag varit här, hos min värdfamilj, i precis 6 månader. Den 25 februari kom jag hit, nervös liten stackare. Idag har jag varit här i 6 månader, 6 underbara månader. Igårkväll köpte jag ett kort till dom, ville visa min tacksamhet. Imorse sa min värdmamma att hon blev så glad över det, "Vi vill att hon stannar minst 1 år till, ellerhur?" sa hon till mina kids. Jag har nästan haft lite för bra tur med min värdfamilj, speciellt då man hör om alla som går i rematch och även om hur vissa värdfamljer är. Nej, min värdfamilj är världens bästa.

Från något positivt till något.. vad ska man säga, nervöst? I veckan blev vi omskakade av en jordbävning här och nu skakas USA av hurricane Irene som är här på USAS östkust. Tydligen ska den komma hit till Pennsylvania lördagnatt/söndag. Vilket jag nu börjar bli lite orolig över eftersom jag hört att de evakuerat folk från NJ och NY. Men å andra sidan har jag också hört att den inte ska vara så stark här. Men stark eller inte, orkaner är ju inte direkt något man handskas med varje dag. Ska bli... Intressant. Läskigt, men ändå spännande. Vi får se hur helgen kommer se ut. Nu ska jag somna till ett avsnitt av Jersey shore. *moah*

Hello earthquake.

Tjo! Idag var jag med om min allra första jordbävning. Huset började skaka och jag tänkte seriöst att det var något stort som kom körandes utanför. Som att huset skulle börja skaka då. Knasmaja. Mitt 5åriga värdbarn fattade innan jag fattade något, "Är det en jordbävning?" och ville att vi skulle ner och sätta oss i källaren. Men den varade kanske 1 minut, så värre än så var det inte. Tydligen hade den varit nere i Virginia och känts ändå upp till Boston.

Anyways.. Helgen har varit rolig! I fredags efter jobbet åkte jag, Victoria och Ida till Kildare's och käkade middag, satt där i några timmar och sen gick vi runt till andra ställen. Det var en rolig kväll. Sov hos Victoria och vaknade upp tidigt på lördagmorgon. Vi åkte till starbucks och köpte frukost sen hem till mig som var ensam hemma denna helg. Skönt! Victoria släppte av oss, vi åt frukost och bara segade, låg på en filt och solade. Victoria kom efter någon timme eller två och joinade oss. På eftermiddagen fick vi tråkigt och bestämde oss för att åka och sätta in fjädrar i håret och även klippa håret.. Jag och Ida fick håret trimmat av vår personliga hårfrisör Victoria ; ) Vi var hemma hos henne, åt mat med hennes pappa och sen tog vi bilen till mig igen och gjorde oss klara inför kvällen. Jag brände tydligen mig, så svullnade upp i ansiktet som en idiot. Haha. Men det var okej, jag gjorde det bästa av situationen. Inne på Ryans (en bar) så träffade vi på våran favorit-bouncer (dörrvakt) Brandon. Vi fick bästa komplimangen av honom "You girls always look gorgeous". Vid två tiden åkte vi hem till henne och sov.

I söndags gjorde vi inte mycket, det var i princip jag och Ida hela dagen. Lagade mat, drack starbucks, latade oss i sängen och spelade WWS, träffade min värdfamilj som kom hem igen. På kvällen åkte vi till mcdonalds för att fira att jag har varit här i 6 månader och Ida 5. Vi tänkte att vi skulle lyxa till det lite med mcdonalds liksom. Kvällen spenderade vi framför Glee, som jag nu har visat för Ida. Ida = Fast. Yay! : )


Me and my darling ♥


Oh friday!

What a wonderful day. Igårkväll var det världens oväder (tornadovarning) här, och tydligen inatt också.. Alla typ facebookade medan lilla jag sov som en liten bebis. Anywho igårkväll åkte jag med Victoria till Ida och hängde där. Vad gjorde vi? Inte mycket.. alls. Men det var gött, bara härligt att hänga med tjejerna. Idag vaknade jag runt halv 9, gick upp och frågade om min värdfamilj ville ha lite hjälp. De skulle egentligen åkt till deras beachhouse igårkväll, sen ändrades det till imorse och nu har de ännu inte åkt så får se om det blir av alls. Jag satt i bebisens rum med han sovandes i min familj, så det var bara härligt!

Annars idag har jag inte gjort mycket. Åt frukost i lugn och ro, skypade med Isa och Malin och har bara degat framför tvn. Det är fint väder ute så jag fattar egentligen inte vad jag gör inne. Fick precis checken från min värdmamma så ska nog åka och lämna in den snart. Men jag är seg, och jag har ont i halsen så är lite nervös över att jag ska bli sjuk. Men jag hoppas jag vaknar upp imorgon och känner mig bättre. Min värdmamma hade ont i halsen i onsdags, och man blir ju lite less på hela situationen för alla vi här i huset är sjuk till och från nu känns det som.

Men annars ikväll ska jag ut med mina flickor. Vad dagen har mer att erbjuda får jag se. Tvättar just nu, sen ska jag nog iväg och lämna in checken och kanske köpa starbucks. Kan behövas idag!

Ps. På söndag har jag varit här i 6 månader. Sjukt!! Fattar ni? Det fattar inte jag!


A taste of Sweden

Hola amigos! Denna vecka, de tre dagar som gått, har jag haft alla tre kidsen hela dagen lång. Det ni, är ganska påfrestande, samtidigt som man kan göra mycket mer (eftersom de leker med varandra lättare) så igår var jag och barnen till ett ställe som heter jumpers där det finns massa hoppborgar och slides. Idag var vi först till doktorn med min värdpappa och efter det så åkte vi till en park/lekplats där de lekte och så hade vi även picknick. Hade tagit med lilla picknick filten och åt lunch där. Mysigt!

Efter jobbet i måndags så gjorde jag inte mycket. Jag åkte hem till min partner in crime-Ida, vi degade framför en film och åt onyttigheter (som vanligt..) och igårkväll så åkte jag till starbucks med Ida. Jag tog med lite choklad från vårat förråd här hemma och Ida tog med sig chokladkakor. Vi känner varandras onyttighetsbegär bra vid detta laget. Nu, nu ska jag snart duscha. Imorgon jobbar jag sista dagen för denna vecka för på fredag är jag ledig eftersom min värdfamilj åker till min värdpappas föräldrars beachhouse. Håller tummarna på att få fint väder i helgen då. Och vet ni vad jag ska göra på fredag, något jag mååååste, det är att träna. Första gången på typ 5 månader (om man ens kan räkna den enda gången jag tränat här) så vi får se hur det kommer att gå ; )


Åh. Sverige. Thank god for Ikea!

Thank god it's saturday...

Heyyy! Nu är det söndag och sista dagen på denna vecka, vilket är = bra dag att blogga på. Hehe. I torsdags åkte jag och Ida till Exton mall där vi shoppade lite, bland annat jätte bra (!!) produkter för ansikte och kropp som heter Deja vú. Avslutade kvällen med att gå ut i West chester, träffa Idas kompisar och ta en öl.

I fredags efter jobbet åkte jag till TGI. Fridays med bästaste Frida som har varit här under helgen. Vi åt god mat plus godaste efterrätten ever (brownie obsession!!) och hade en filmkväll (127 hours) med chips och drinkar! Efter vi kom till Frida på kvällen hade jag fått 3 missade samtal, 5 sms och ett voice mail av min värdmamma. Tydligen hade min värdpappa glömt nyckeln (de var och åt på restaurang fredagkväll) så de kom inte in i huset. Jag såg detta 1½ timme senare. Sista smset löd "B broke into the house so we are in". WHAT! Tydligen hade han försökt ta sig in i lekrummet men lyckades inte, så han hade slagit in ett fönster (som redan var lite trasigt) och skurit upp hela sin hand... Händelserik kväll dvs!

Igår gjorde vi inte mycket alls på dagen. På morgonen åkte vi till starbucks och ett bagelställe och köpte frukost. Åt en supergod frukost bestående av Bagel+créme cheese, SB-kaffe, scramble eggs och bacon. Yummie! På kvällen åkte vi in till West chester med några tjejer från vår lccgrupp och åt mat.

Idag har vi varit på IKEA (!!) Yayyyy. Jag köpte massa gott att äta, galgar till min garderob, skohylla, handdukar och trälådor till mitt badrum. Släppte av Frida hos henne eftersom hon ska tillbaka till hennes värdfamiljs beachhouse idag. Jag har sen jag kommit hem babblat lite med min värdfamilj, bjudit de på lite svenska godsaker och organiserat/städat/fixat mitt rum. Mycket bra gjort av mig : )


Jag och min bästaste Fridabus!


Starbucks on a wednesdaynight.

Hi, hello, yo! Kvällen har spenderats på starbucks med aupair vänner från min lcc grupp, två av dom är nya. Trevliga tjejer. Nu sitter jag och lyssnar på Gym class heroes och längtar till hösten. Modet, vädret och skola för barnen. Kan inte bli bättre, haha. Vädret nu är för jobbigt ibland alltså, för kvavt och äckligt. Har även hört att hösten är som bäst här.. Och sen kommer ju bästaste Frida vara här hela tiden igen. Yay! Kan ju inte annat än längta till det!

Ska snart krypa ner i mina nytvättade sängkläder (behövdes verkligen, hallelujah) och läsa en tidning. Imorgon blir det shopping med min bästa, uuunderbart.

Ps. Igår (fortfarande idag här) fyllde bästaste Karin år hemma. Underbara fina vän som jag känt hela mitt liv. Hoppas du hade en fin födelsedag gumman. *moah* ♥


Jag och Karin för länge (!!) sen. Unga och dumma höll vi ihop i vått och torrt ;)


Like a skyscraper.

Hola amigos! Igårkväll spenderade jag kvällen med mina favoritflickor Victoria och Ida. Fick höra lite gossip om helgen som varit och allt jag missat. Vi käkade kiwi och satt och pratade. Bra kväll! Idag har barnen fått leka lite med vattenballonger, vilket de tyckte var jätte kul. Kate kom även och lekte med barnen, och gosades med bästaste bebisen ever! Han börjar bli så stor nu, snart 6 månader (på lördag) och snart har även jag varit här i 6 månader. Sjukt. Halva tiden har gått.

Har pratat i 45 minuter med Isa och Anna. Jag mååste åka ner och hälsa på där igen. Jag saknar det, jag saknar Isas söta värdfamilj! Får se vad hösten bjuder på. Weekendkurser måste bokas in också. Pallar inte, men man måste ju.

Ikväll tog jag en chillkväll. Jag åkte dock och handlade lite nödvändigheter och lämnade in en check förut.. Och köpte starbucks. Kan inte tänka mig vardagen utan starbucks nästa år. Hjälp. Nu, nu ska jag krypa ner i min underbara säng och titta på HIMYM.


Fina, saknade (!) vänner - Sista april 2011 ♥

The change up.

Hej raringar. Bloggandet går finfint när man är sjuker.. Idag har jag mått bättre, har jobbat lite under dagen, dock började jag må illa efter jag åt lunch. Blev lite rädd att jag skulle börja spy igen men icke. Tack gode gud. Kvällen spenderades i biosalongen med 4 tjejer från min lccgrupp, varav en ny som kom hit i fredags. Vi såg The change up, och den var skitbra. Loved it! Nu har jag precis kommit hem och tänka sätta igång senaste avsnittet av True blood innan jag sover och förbereder mig inför en ny och förhoppningsvis fullt-frisk jobbvecka.



Godnatt!

Ps. Mina värdföräldrar såg Inception för första gången igår. Ida har inte sett den filmen och idag frågade jag Österrike-Ida och hon hade inte heller sett den. OMG!! Det är ju insane.. Alla måste se den filmen. Läser du detta och du inte sett Inception, spring då iväg och hyr den med detsamma : )

I don't wanna see no more.

Hej och hå. Denna helg s-u-g-e-r.. Jag är sjuk. Detta börjades i torsdagskväll. Efter jobbet hämtade jag upp Ida och vi åkte till Exton mall. Där började jag må illa. Trodde det var pga att jag ätit dåligt, så tänkte inte så mycket på det. Efter mallet tog vi bilen till West chester och köpte kiwi. Detta ångrar jag stort, för efter det började jag må riktigt illa och kände mig hängig. Dock bilen hem och kröp i sängs vid 10tiden. Halv tolv började helvete, magsjuka.. Fyfan. Jobbade inte igår, kunde helt enkelt inte.

Idag vaknade jag upp och tänkte att jag skulle må bättre eftersom jag inte spytt nå på ett bra tag. Men icke, är helt jävla energilös. Försöker äta mycket, men det tar ju i. Så denna dag är inte så mycket bättre.. Måste jobba lite nu i helgen eftersom jag fick vara ledig när jag var sjuk (inte många som får det) men kan inte göra så mycket idag utan ska göra det mesta imorgonbitti då jag är 99 på att jag är pigg igen. Behöver nog bara äta, äta, äta och förmodligen vila lite till. Men detta slår inte maginfluensan jag hade hos Isa i Georgia. Fyfan, det var det värsta jag varit med om. Ville typ dö. Haha. Men så är det, rolig uppdatering från en sjuk Julia i USA. Så kan det gå när man jobbar med barn.


Like a skyscraper!

Åkte iväg till starbucks och träffade ma girls. Sitter här och är på bra humör. När jag först åkte hit tänkte jag inte så mycket på de vänner jag skulle få här. Jag hade aldrig anat att jag skulle hitta dessa fina vänner. Ida, Frida och Victoria är som min familj här, de och min värdfamilj. Men det är med vännerna här man delar det mesta, tankarna, ups and downs osv.

Jag lever i stunden. Jag är här, jag är i USA på andra sidan jorden långt bort ifrån mina vänner och min familj där hemma. Jag är så lyckligt lottad och så jäkla stolt över mig själv. Jag har vuxit så mycket under dessa, snart, 6 månader. Kommer aldrig glömma detta år och kommer alltid ha det nära mitt hjärta, speciellt människorna här.

Skriver det mycket, men man kan aldrig säga det för många gånger. Ni framtida aupairer, åk, åk, åk! Ni kommer klaga mycket, på småsaker. Ni kommer ha tuffa dagar och ibland tänka "hur fan tänker hon? han? dom?", men vet ni vad. Det är värt det, varenda lilla sak! Jag kan inte tänka mig att inte vakna upp till detta om ett år. Jag kommer vara klar med jobbet, jag vet det redan nu, men jag kommer aldrig känna mig klar med detta. Med min underbara värdfamilj. Jag kan inte tänka mig att vakna upp och inte få krama om min lilla bebis, spela baseball med min pojke eller borsta tänderna med min lilla flicka i mitt badrum. Mitt badrum, min bil, mitt rum.

Åk iväg, ångra er inte. Gör saker ni vill göra, gör saker ni aldrig trott ni skulle göra. Ångra saker ni gjort, ångra aldrig att ni aldrig gjorde det. Var tacksam för vad ni har och ta vara på varenda sekund. Man vet aldrig när saker och ting förändras. Super-seriösa Julia är här men vet ni vad, det är sant.


Nothing to complain about.

Hallå alla glada. Jag vet att jag är en urdålig bloggerska at the moment, men jag har helt enkelt tappat gnistan. Men I do it for you.. Så här kommer ett inlägg.

De senaste dagarna har dock inte varit så händelserika direkt. I måndagskväll åt jag först här hemma med familjen, min värdpappa grillade jätte god mat så självklart var jag ju bara tvungen att stanna och äta liksom. Hallå! Det blev även världens oväder här, hagel (!!), spöregn och åska! Sinnessjukt. Vår granne på 14 år hjälper mig med barnen måndagar och tisdagar, hon kommer och leker med mina två äldsta medan jag har lillen. Hon kunde inte ens gå hem, så mycket haglade det. Stackarn blev kvar med mig, barnen som skrek av lycka pga regnet och min flummiga värdpappa. Poor thing! : ) Efter middagen så åkte jag till Cosi, en restaurang, där jag träffade några tjejer från LCC gruppen eftersom en av dom snart ska åka hem.

Igår jobbade jag som vanligt och fick höra av min värdflicka på 3 år att jag tydligen är 43 år gammal. Jag frågade henne om hon visst, "Jadå" sa hon glatt, "Du är 43".. Njae. Nästan rätt. Nästan.. På kvällen brummade jag iväg till Ida där jag fick mitt hår färgat (yay!), hon färgade det hela ljusare och jag blev jätte nöjd vilket jag oftast inte blir på en gång efter jag exprimenterat med mitt hår. Men det blev finfint och jag är en glad liten tös. Vi tänkte titta på film, men det hann vi inte med så vi fastnade framför That 70s show i våra CC-hoodies och lite chips. Inte illa det heller!

Ikväll så är huset fullt av små flickor då mitt värdbarn på 3 har sina tjejkompisar över. Så ska ner och hälsa på de och sen brumma iväg mot Starbucks och träffa min favoritflickor Ida och Victoria! SEE YA.


Hagel. I augusti.

Is there a ghost in my house..

Söndagkväll och jag har precis kommit hem från bästaste Ida. Vi har tittat på film och ätit onyttigt.. Shoppat har vi också gjort idag. Helgen har varit rolig, som alltid med mina fina vänner. I torsdagskväll gick vi ut eftersom det var christmas bash på Landmark, dvs jul i juli. Hihi. Ida vann en t-shirt, en keps och annat skoj. Så det var kul. Dock var vi tvugna att åka hem vid tolv eftersom jag skulle jobba dagen efter.

I fredags efter jag jobbat klart så hämtade Victoria mig och vi åkte till Ida. Det blev utgång och kanske lite väl mycket att dricka vilket man fick ångra dagen efter. Ida och jag glassade vid poolen hela dagen så man fick lite färg, lagade sedan en mycket god middag som vi åt i Idas tomma hus (guldvärt), sen kom Victoria, hennes kusin och hans kompis. Vi gick ut igen och dansade och hade skoj. Drack knappt något och mådde som en gud imorse då jag och Ida vaknade här hemma, utvilade och pigga. Vi åt god frukost som min värdfamilj gjort. Alltid så härligt att äta frukost här eftersom de alltid gör en massa god frukost åt mig och Ida. Mina värdbarn var jätte glada att Ida var här också, haha.

Nu ska jag avsluta söndagen med lite True blood. Imorgon är det måndag, ny dag och nya tag. Ny vecka och ny månad. Augusti. Tiden rinner iväg och här är jag. I Usa, på andra sidan jorden och lever min vardag. Har en underbar värdfamilj men livet här vore inte värt något om det inte vore för de fina vännerna som jag hittat här ♥ Speciellt Ida och Frida som jag tack och lov kommer få ha hos mig hela mitt år här. Är så glad att jag har dom här borta, de gör livet här lite lättare och det är så underbart att ha vänner här som förstår precis hur man tycker, tänker och känner. Det är guldvärt och det är det som får en att kämpa på! Godnatt.

RSS 2.0