Det är ingen vanlig dag..

Happy happy happy birthday till födelseflickan idag (både i Sverige och USA nu) Frida som fyller 20 år. Inte 21, men 20 får duga ; )

Ikväll sjöng vi för vår Fridis och imorgon ska jag och Frida på amerikansk ishockey (yay!) och går ALL IN! Tydligen ska det vara en spännande match då Philadelphia flyers möter sina rivaler New jersey devils.


I love you like a lovesong baby.

Hi duuuudes! Jag är en upptagen brutta här i staterna, men eftersom jag har fått mängder med klagomål (ett från min kära vän Christina) så kommer här ett litet blogginlägg.

I lördags hämtade jag upp Isa på tågstationen, vi åkte sedan hem till fröken Lindgren där hon och fyra andra brudar väntade. 4, nya (jämfört med oss iaf) svenska aupairer. Trevliga tjejer! Vi allihopa åkte till Exton mall där vi åt lunch, shoppade och intrudecerade choklad-bananen för flickorna. Favvo-tanten jobbade, hon känner alltid igen oss, "Nämen det är ju mina nannys", jepp. Go-tanta!

På kvällen åkte jag, Frida och Isa till mitt äldsta värdbarns födelsedagskalas som var i en bowlinghall.  Han fyllde hela 5 år, stora killen! Vi var där ett tag, lämnade presenter, åt pizza och en god tårta sedan åkte vi vidare in till West chester och tittade på american football. Ni som undrar om det är som i filmerna - Japp, exakt så. ca 120 killar (två lag) ute på planen iklädda football-utstrustningar (säger man så?) var ju inte helt fel direkt.. Efteråt skjutsade Frida och jag Isa till tågstationen och åkte därefter hem till Frida och sov.

I söndags åkte jag och Fridis in till Philly. Vi åt lunch, shoppade och gick runt. Härlig dag helt enkelt. Kom hem till mig innan där mina kids var, samt hur mycket presenter som helst. Min värdpappa skickade föressten mms till mig när jag var på fotbollsmatchen i lördags, en bild på min värdpojke med Isas present - En phillies pillowpet. Sött!

I måndags efter jobbet åkte jag samt två andra aupairer från min LCCgrupp till Newark för att gå på en CPR training. Det pågick från 7pm-9pm. Man fick lite känsla av att vara tillbaka i skolbänken, förutom att det var mycket roligare.. Haha. Igår hände inte mycket, jag tittade Glee efter jag slutade, satt nere och drack té och efter det tittade jag på ännu fler serier. En ta det lugnt-kväll helt enkelt..

Ikväll var jag till starbucks i Kennett square med flickorna. Vi satt där läänge och pratade med tyskar, danskar och tillslut var det bara de tre små grisarna kvar, dvs Jag, Frida och Ida. Vi är alltid de sista.. Nu, nu sitter jag här och är stolt över mig själv som skrev blogginlägg. Är inte ni också det? Duktiga jag. Och ja föressten, tog Flushot (influensa vaccinet) idag.. Så har inbillat mig lite hela dagen att jag är sjuk, men det är jag icke. Än så länge är det bra *peppar peppar* PUZZZZZZZZ.


mina fina och jag ♥


Baby, it's better with the lights off.

Nu har jag verkligen varit en dålig bloggerska, excuse me. Vad har hänt denna vecka? Förra fredagen var jag ut med Ida och Victoria, vilket slutade med att vi sov hos miss Chapman och hängde där mycket under lördagen. På kvällen hämtade jag Isa och hennes kompis Maria från Elwyns tågstation, vi åkte hem till mig ett tag och sen in till West cester på förfest och sen ut på krogen. Avslutade kvällen på efterfest också. Mina systrar har bägge fått varit med om amerikanska förfester samt efterfester här, det gillar vi!

I måndags fyllde min lillkille år, hela 5 år. Min värdmamma och han var därför i New orleans förra helgen, de två, och hälsade på min värdmammas syster. Så de kom hem i måndags. På kvällen gick jag, min värdpappa, min värdmamma, barnen plus barnens kusin Luke ut och åt på en fin restaurang, påminde om den i Japan då jag, Jossan, Isa och Pontus var på en restaurang där man fick grilla maten själv. Har var det lite samma visa, super gott!

Veckan som gott har självklart bestått utav jobb, hängt med mina tjejer. I onsdags hade jag varit här i 7 månader. Kan ni fatta? Sjukt! Samma dag fick jag ett brev om att förlänga. Vilket jag börjat fundera på, alltså vad jag vill göra. Förlänga eller inte.. Det är frågan. Den svåra frågan.
I onsdagskväll var även Jag, Frida och Ida på starbucks i Kennett square.. Där vi aldrig annars är, vi är lite lata oc vill inte åka så långt. Där träffade vi iallafall tre nya (nya för oss gamla rävar - de har varit här 2/3 månader) svenskar som bor i närheten. Skoj!

Ikväll har jag en liten hemma-kväll. Imorgon väntas en hel dag med Isa som kommer hit, min lillkille som har bday-party och sen amerikansk fotbolls match i West chester imorgonkväll. Yay!


Jag och mina fina vänner.

Dude.. come on.

Hola amigos. Har egentligen inte mycket skoj att berätta, denna vecka har varit lugn. I måndags kom Ida hit på kvällen, vi åt mat som jag lagade. Jag trodde jag lagade kyckling, men det var fisk. Big fail. Dock var jag stolt, för jag är inte den bästa i köket. Min värdpappa säger att han ska skicka hem mig på "fruskola" (låter bättre på engelska) när jag kommer hem till Sverige igen. Haha. Ida och jag degade framför Glee hela kvällen och åt god glass. Det här med träning är helt enkelt inte min grej.. Igår hände inte mycket, jag väntade i princip hela kvällen på om vi skulle göra något men det blev inte av helt enkelt. Såg säsongsavslutningen av True blood.

Idag har jag varit med kidsen, lill B hela morgonen och förmiddagen och sen alla tre barnen på eftermiddagen. Nu håller jag på att tvättar (intresseklubben antecknar väl?) och sen ska jag till Starbucks med Hanna och efter det förhoppningsvis hem till Frida eller Ida och träffa dom. Vi får la se. Ciao!


It's been a colorful weekend.

9/11.. Vill börja med att säga att denna dag föralltid kommer bli en dag att minnas. Mina tankar har idag gått till alla som miste någon anhörig - denna dag för 10 år sen. Rest in peace ♥

Från det till något roligt. Igår var det GLOWPARTY i West chester. Yay! Det var även Fridas värdmammas födelsedag, så vi köpte en tårta till henne, Frida gav henne presenter och hon verkade verkligen uppskatta det. Tycker mycket om Fridas familj, de är härliga människor! På kvällen var det dags för glowparty. Jag och Frida åkte in till Mas Cantina (en restaurang/bar, där festen var) vid åtta tiden så Frida kunde få komma in, eftersom hon inte är 21 ännu. Victoria, Ida, Chris och hans kompisar kom efter ett tag.. Var sjukt kul. Glow party people, det är alltså när de har lampor som gör så att vitt och neonfärger lyser. Så blir man målad och allt lyser. Man dansar, och dricker goda drinkar och har det skooooooj.

Sov hos Fridabusen min. Vi vaknade senare än tänk, åt frukost på starbucks och sen har vi väl inte gjort så mycket mer av dagen. Ikväll var jag hos Victoria med henne och Ida, vi åt kina-mat och tittade på 27 dresses.

Nu bryter helvetet lös ute, åskar och blixtrar och regnar i massor.. Allt detta regn. När kommer den fina hösten som alla pratar om? Huh?? Anyway. Nu, äntligen, har jag lite bilder att visa. Så enjoy people, enjoy.....




Att vara aupair.

Hola. Äntligen är det fredag och imorgon händer en rooolig sak. Men skriver mer om det senare. Hihi. Idag har jag hängt med mina två yngsta kids hela dagen, min 3åring och min lille bebis. Har tvättat massa tvätt, organiserat/gjort fint, tagit hand om min lillbebis, lekt med min 3åring, lagat mat, fixat disken, packat väska åt barnen och som grädde på moset - fått göra fläta på min 3åring (inte varje dag man får det, hehe) Man är allt bra duktig ändå!

Men har fått höra lite tråkiga saker idag också, som min syrra berättade. Och jag kan bara säga, tack gode gud för hennes skull att hon får en ny värdfamilj. Alltså, aupairlivet är allt annat än lätt. Det har jag nog sagt femhundrasjuttioelva gånger nu. Men det är sant. Jag kan fortfarande, detta säger jag ofta också, förstå hur lyckligt lottad jag är när jag hör så många som kommer hos knasiga familjer som behandlar dom som skit rakt av. Och det är inte bara det att min värdfamilj är väldigt down-to-earth och "easy-going" (för det är dom, sjukt härliga människor) utan de har bra syn på att vara aupair.

Jag har min egen bil som jag får använda när jag vill (inte alls många som har det), jag har absolut ingen curfew när jag är ledig (många har även det) utan de säger helt enkelt att jag får göra vad jag vill när jag är ledig. Dock bryr dom sig, liksom de kan smsa och fråga vart jag är om de inte vet osv. När jag jobbar har jag en "normal" curfew (8 timmar innan jag börjar jobba) och sen, det som jag är mest glad över, är att de accepterar misstag. Jag är absolut ingen super-aupair. Nu menar jag inte att jag gör misstag så att barnen är i fara (det skulle jag inte heller gilla om jag själv var värdmamma) utan mer små-misstag som ibland händer. Man är ju fan bara människa. De är nogranna med min "offtid", är jag off då är jag off. Och jobbar jag över (vilket inte gör mig så mycket för det händer knappt..) så brukar de jämt jämna ut sig på ett eller annat sätt.

Nu skriver jag en halv novell känner jag, men vill bara verkligen säga (till er blivande aupairer) var NOGRANNA med erat beslut och tänk efter. Samtidigt kan folk verkligen förändas, vilket hände min systers f.d värdfamilj. Men jag vill bara säga det, så ni vet. Det är aldrig lätt att vara aupair och många dagar är jobbiga. Men det är en stor skillnad på att ha tuffa dagar då och då än att komma i en familj där man inte blir respekterad och behandlad som skit.

Jag hoppas och kommer innerligt försöka hitta en bra aupair åt min värdfamilj efter mitt år är slut. För min värdfamilj är värd den bästa, och det kan jag säga utan att överdriva! Jag älskar dom av hela mitt hjärta!

I am so happy

Glada nyheter. Min syrra flyttar hit till Pennsylvania på söndag. Jag är så glad för hennes skull! Hon flyttar till en familj med 3 barn som bor i Wayne, en dansk/amerikansk familj på 5 pers. Låter som en bra familj, och föräldrarna är i princip lika gamla som mina, dvs unga, vilket jag tycker är suveränt!

Är glad. Min lcc hjälpte till jätte mycket. Hon är guldvärd! Kan fortfarande inte fatta hur lyckligt lottad och hur mycket tur jag har som har fått underbara vänner här, har världens bästa värdfamilj och som grädde på moset har jag en kick-ass LCC också. Vet att många aupairer antingen har problem inom värdfamiljen eller problem med sin LCC, men så kommer lille jag och får det hur bra som helst. Tycker synd om andra som inte har samma tur som jag. Snart 7 månader, och jag kan aldrig i hela mitt liv förstå hur jag kommer kunna lämna allt detta. Jag älskar detta liv, jag älskar alla människor här. I love the american life! ♥


Jag och Isa!


My superbaby!

Hola. Igår började skolan för kidsen. Underbart! Vilket betydde att jag var hemma och chillade med min bebis hela dagen. Ida var även förbi tidigare på dagen. Vid fem-tiden kom min värdmamma och barnen hem. Jag gav dom ett bad och vi pratade lite om dagen. Idag hängde jag med min bebis, som är en superbebis kan jag lova er. Inte nog med att han är otroligt duktig för hans ålder (han kryper nästan och kan sitta upp helt själv) så är han också sjukt söt!! Har sett många bebis och om jag ska vara brutalt ärlig så har jag sett många fula bebisar. Men min lilla kille är så söt. Och sen är han så duktig också, jätte lätt att handskas med! Min lilla kid. Idag låg han och sov i mina armar då jag skypade lite med mamma. Hämtade de andra kidsen vid två tiden och nu sitter jag här.

Har dock världens huvudvärk och nackvärk. Har haft ont i nacken i flera dagar nu. Det kommer krypandes under dagen. Måste spänna mig på något konstigt vis. Irriterande. Eller så borde jag sova mer, jag sover så dåligt. Anyway. Ikväll blir det nog Starbucks, men först.. Dusch!

Labor day

Hola. I måndags vaknade jag och Ida lite väl sent än tänkt, det var så svårt att ta sig från sängen.. Vid tolv kom vi iväg, vi åkte till Wildwood crest över dagen. Sjukt fin/cool/härlig boardwalk. Vi kom dit vid två tiden. Det första som händer är att när Ida sitter i bilen och ska byta trosor så kommer ett sightseeing tåg förbi. Jag började skratta. Sånt händer ju bara i filmer. Haha! Vi tänkte sen ta oss en härlig donkin donuts frukost/brunch på stranden. Vi sätter oss ner med våra bagels och kaffe-muggar. Efter ett tag börjar en massa måsar flyga runt oss. Jag tänkte att de skulle försvinna, men nej. De kommer närmare och närmare. Tillslut springer jag omkring på stranden med min bagel i handen och skriker, jag fick slänga iväg min bagel för att överleva. Bokstavligt talat. Jag önskar att Ida hade filmat, för jag hade garvat ihjäl mig. Men när man väl var där var det tamefan läskigt. Jag hatar fåglar också. BLÄ!

Dagen fortsatta lite i samma spår, vi tänkte åka ett litet minitåg som gick längs boardwalken. "Det skulle vara gott med glass på tåget", tänker vi. Big fucking mistake kan jag lova. Jätte glassen (tre kulor-en strut) började smälta. Jag satt med mina händer så den fick smälta i mina händer. Jag hade glass överjävlaallt. Händerna, benen, Ida hade glass i håret. Det var sjukt! Sådär snuskigt ofräscha har vi nog aldrig varit förr. Och som grädde på moset så höll en tant på att käppa Ida rakt i ansiktet. Ja, vi hade väl inte direkt turen på vår sida den dagen.

Dock var det en rolig dag. Vi gick och tittade i affärer, låg på stranden (dock blåste det jätte mycket) och träffade även två amerikanare som satt nere och chillade på stranden. Vi gick förbi, vinkade och bestämde oss för att. Eh, vi går ner och snackar med dom. Det visade sig att ena killen var svensk/amerikansk så han visste sjukt mycket om Sverige. Kul! Vi satt där lite för länge, tiden tickade på och det blev kallare och kallare. Innan vi åkte hem köpte vi goda fries. Sen började vi vår resa hemåt. Vi var hemma hos Ida vid 22.00. Duschade där innan jag åkte hem, och det var en riktigt härlig dusch kan jag lova. Ren och fräsch som aldrig förr!

Det var våran Labor day. Kanske inte blev som vi först tänkt oss, men vi kom iallafall iväg och det är vi glada för : )

Fri-Sun.

Hola peeps. Nu är klockan mycket, egentligen för mycket för att blogga. I fredagskväll gick jag, Victoria och Ida ut här i West chester som vanligt. Vi hade kul! Vi sov hos Victoria och spenderade en stor del av lördagen hemma hos henne och med hennes familj. Hennes familj är helt underbara! Vi fick god frukost av hennes brorsor, naglarna målade av hennes lillesyrra, vi sjöng Glee låtar och slappade. På kvällen åkte vi mot mig dit Sofia och Caroline kom. Vi gjorde oss klara och åkte till Chris där vi förfestade. Åkte sedan in till WC men var inte ute så värst länge. Kom hem till mig efter ett besök på älskade Wawa. Slockande och vaknade upp runt tio tiden på söndagen. Tjejerna var bakis, men jag var pigg och glad för typ första gången i mitt liv efter en utekväll. Hehe. Victoria och jag åkte till kyrkan medan Ida var här hemma.

Var roligare än jag trodde att gå i kyrkan. Dock kände jag verkligen hur mycket jag inte tror på gud. Men det är ju en annan femma. Man kan ju följa med någon gång ibland ändå, bara för att.. Eller? Sen hände väl inte det så hemskt mycket mer med dagen. Vi åkte hem till Victoria ett tag, åt middag och blev tröttare och tröttare.. Hehe. På kvällen var det utgång igen, vi hade hawaii-kransar (?) på oss eftersom det var temar på ett uteställe i WC. Dock var det en stor flopp eftersom ingen hade klätt ut sig i princip.. Förutom oss. Hehe. Men det var kul ändå, många verkade gilla det och vi delade ut kransarna hit och dit.

Idag var det labor day. Och helt ärligt så måste denna dag få ett eget inlägg. Så det kommer snart. To be continued.. ;) Godnatt!


This Ida, is my Ida and I love her, yeah I love her : )

Last weekend of summer.

Hola! I onsdagskväll jobbade jag lääänge. Till typ 2am. Men det gjorde inte mig något direkt. Pratade med min värdmamma ett tag efter de kom hem sen gick jag och la mig. Sov dock över lite morgonen efter, men det var ju ingen större skada skedd då mitt värdbarn kom och knackade på dörren. Hehe. Dagarna nu har varit härliga, idag hade jag mina två äldsta kids på dagen, och sen fick jag sluta klockan två. Idag sa mitt mellersta värdbarn en söt sak. Kommer inte ihåg om hon gjorde något, för hon sa iaf "Julia. Are you still my best friend?", "Ofcourse", sa jag. "Good, I would be sad if not". Sötis!

Ida har varit här, jag har druckit min andra starbucks idag (min värdmamma kom hem med starbucks tidigare idag) och tittat på GLEE. Planerat inför kvällen. Helgen är inte riktigt spikad ännu, men vi hoppas på att kunna åka någonstans. Det är ju tamefan Last weekend of the summer. Nästa vecka börjar kidsen skolan igen och vi går mot kallare tider. Tack och lov. Detta betyder att man kan vara ute och andas normalt igen, detta betyder snyggare kläder (älskar höstmodet - skinnjacka, halsdukar, boots!), detta betyder att jag kan ha takluckan på bilen öppen. Detta betyder SKOLA för kidsen. Man bara måste älska hösten här!

So I guess this is it. Sommaren kom, sommaren gick. Vi har gjort mycket sjukt roliga grejer denna sommar. En sommar att minnas för livet. TACK USA! Let's say hello to fall... efter denna helg ; )

This week is c-r-a-z-y. Eller?

Hej hallå tjena. I söndags spenderade jag dagen med bästaste Fridabus. Skulle möta henne på starbucks, jag var där kl2. Hon var där 45 minuter senare pga översvämmade vägar runt omkring henne. Sjukt översvämmat!! Vi knäppte kort för det var så mkt, såg ut som floder. Anway, vi satt på starbucks, åkte hem till mig - jag städade rummet (thank god!) och Frida fick träffa min värdpappa för första gången. Craaazy att hon bara träffat min värdmamma en ggn och min värdpappa likaså när Ida praktiskt taget har detta som sitt andra hem. Hehe. Men det är ju för hon varit borta princip hela sommaren. Tack och lov kommer hon vara här hela tiden i höst, yayy! I söndagskväll var vi på bbq hemma hos Frida. Jag, hon, Ida och Victoria. Min favoritflickor : )

I måndags efter jobbet var det lcc möte och efter det satt jag, Frida och Ida i flera timmar på starbucks. Åt onyttigt och drack varm choklad. Gött. Igårkväll efter jag jobbat och hängt med mina favoritkids så åkte jag, Victoria, Frida, Ida och Chris och bowlade. Jag som oftast är sämst i världen på detta kom tvåa. Chockad, men glad var jag.

Idag jobbade jag från halv tio till fyra. Sen nu om cirka en timme ska jag jobba igen, kväll. Min värdpappa ska ikväll vara med på tv. Hans restaurang - Scrimmages är med i Restaurant impossible. Kommer vara sjukt mycket människor på Scrimmages ikväll, eftersom han bjudit typ halva stan. Hehe! Men det är kul. Och jag som i princip aldrig jobbar kväll (har jobbat typ 3 kvällar på 6 månader) tycker det ska bli skönt. Får lite lugn och ro, och en orsak att kunna ha en slapp hemmakväll. Barnen kommer förhoppningsvis sova hela tiden *peppar peppar*, så det blir gött. Hoppas flickorna vill komma hit och titta på programmet med mig, we'll see. Nu ska jag slappa och lyssna på musik innan jag ska ner och slappa lite mer. Gött är la aupair-livet ibland.

Ps. Skypade med Isa och Bea idag i typ 2 timmar. UNDERBART att få prata med Bea igen : )


RSS 2.0