Next time I won't stop.

Hellobello. Idag började jag må så jävla dåligt i bilen påväg hem från simningen. Bet dock ihop och jobbade de 2 timmar som var kvar. Efter jag slutade funderade jag lite smått om jag skulle till Starbucks eller inte. Precis när jag står och fipplar med mobilen och ska smsa Emma så får jag sms av henne, "Jag hämtar dig om 10." Jaha, haha. Men så det blev starbucks ändå. Vilket jag är glad för, hade en trevlig kväll med flickorna. Dock kanske jag får betala för det imorgon.. Nu mår jag inge vidare. Har nog feber. Har tagit ipren och även druckit kaffe, mår pyton helt ärligt. Så ska krypa ner i sängen, titta på BB och sen sova och hålla tummarna på att jag vaknar upp och mår bättre imorgon!

Roligt inlägg, huh?! Btw, igårmorse sa min lilla tjej en sån söt sak. Vid frukosten utbrister hon, "Jujie, I love you". Aw :) På tal om sött, fick även sms av Isas 8åriga värdbarn idag, hon skrev att hon vill skypa med mig någon dag. Sött, ellerhur? :]


Flickooorna från LCC gruppen. TEAM SVERIGE! (och en från Österrike)

If you feel it, let it happen.

Aloha. Idag har det varit fint väder, kallt men fint. Min värdmamma sa att det är 10 grader lägre än det brukar vara denna årstid. Nästa vecka ska det dock bli finare väder, det ser jag fram emot. Har precis ätit pizza med min värdfamilj. Yummie yummie pizza. Tänkte köra en hemmakväll ikväll, slappa och lägga mig tidigt. Men precis nu smsade Emilia och frågade om gymmet, så jag börjar fundera lite. Tror dock jag kommer stanna hemma ikväll, känns som jag behöver en dag till det. Men när man precis ätit pizza och man får det där smset så kan man ju inget annat än känna sig aningen lat ;) Men snart så, snart!

Btw, du som frågade om jag bor nära West chester, japp det gör jag! Jag bor nära West chester, Wilmington, Chadds ford, Media och ställena här runt omkring. Själv brukar jag få frågan om vart jag bor. Jag bor i Garnet valley. Jag har hört många andra namn, exempelvis Marcus hook och Glen mills, men jag bor alltså inte där utan i Garnet valley. Jag bor heller inte i Philadelhia, dock nära Philly. Ca 30 minuter med tåg.


Living the american life.

Idag har jag haft en bra dag, bra och rolig jobbdag. Klockan sju kom Emma och hämtade mig med hennes supersnygga vita bil. Woho! Vi åkte till Exton och T.G.I Friday's där Lisa, Josefine, Ida, Andrea och Hanna var. Jag åt en Brownie Obsession (åhå, hur god som heeeelst!) och kom precis hem därifrån. Tänkte äta middag där men barnens mormor gjorde mat och sa att hon gjort till mig med, då ville jag inte vara oförskämd och tacka nej.. Haha. Hon sa sen när jag skulle gå att hon tyckte jag var fin.. Söt tanta! Hon gillade mina örhängen från NY också. Långa, långa fjäderörhängen!

Pratade med Emma i bilen om att jag börjar känna mig ganska hemmastadd i Usa nu. I början var det mycket "Åh vad coolt". Nu är det liksom "Jaha, nu åker vi dit". Haha, nej men ni förstår? Det blir mer och mer som min vardag. Minns ju inte ens hur mina föräldrar ser ut. BAAAA SKOJA. Oj, vad hemskt det skulle varit. Nä men i det stora hela så trivs jag jätte bra här. Gillar min värdfamilj, och speciellt alla fina vänner som finns här i områdena. Pennsylvania is the shit alltså, I dig it!!

Nu ska jag fixa mitt rum lite, alla kläder ligger typ på golvet.. Sen blir det BB och sova så man är fit for fight imorgonbitti!


New york city is Black and White


Sunday

Vaknade ganska sent imorse, härligt! Lunchade med Emilia idag, trevligt som alltid med lilla pinglan. Jag tror hon får vara min hårfrisörska om ett tag då jag funderar på att lägga i lite ljusa slingor till sommaren. Blir väl bra? Klockan halv fyra hämtade jag upp Emma och vi åkte till vårat allra första LCC möte som var på en brandstation denna gång. Skoj! Vad också kul att träffa alla andra aupairer, och den nyaste svensken i vår LCC grupp, Ida.

Efter mötet åkte jag, Anna och Emma och åt på en mysig restaurang. När jag kom hem, vid nio tiden hoppade jag in i duschen och har sen dess snackat med Isa på skype i typ 40 minuter. Nu ska jag kika BB och sen sova för imorgon börjar en ny jobbvecka. Godnatt!!


NEW YORK CITY

Vaknade tidigt imorse. Tog bilen till Elwyn och hoppade på tåget till Philadelphia. 8am satt vi på bussen, jag, Emilia, Lisa och Hanna. 2 timmar senare var vi framme i New york city. Yay! Det var riktigt kallt idag, det blåste jätte mycket men samtidigt var det fint soligt väder. Så helt okej, vi har planerat att åka dit i maj efter jag fyllt. Så vi kan sitta i central park, ha en liten "swedish fika" och dricka vin. Låter väl underbart ellerhur?

Köpte en söt klänning till sommaren, en stickad väst, två örhängen, två nagellack och en NYC starbucks mugg (äntligen min första!!).. Det blev inte alls lika mycket shopping som jag föreställt mig, men det blir det aldrig då jag bestämmer mig för att shoppa. Jag är mer impulsiv i min shopping, haha. Det är väl lite på ont och gott.

Vad gjorde vi mer? Vi åt frukost/lunch, vi träffade Lisas kompis Matilda och hennes kompisar. De alla är aupairer runt omkring New york området. Så det var kul! Imorgon ska jag försöka komma ihåg att visa bilder, för tro det eller ej men jag knäppte "fotade" (??!) faktiskt litegranna. Woho, 10 points to Julia. Men nu är jag för trött för det och det här inlägget är way för långt. Så godnatt på er '',


NYC Baby.

Idag är jag en trött julia, blev lite sent igår då jag fastnade framför Big brother. Hahaha. Dagen annars har gått bra, jobbdagen kändes lång men bra. Det går lite upp och ner, alltså jobbdagarna, speciellt då barnen är lite i trotsåldern. Men oftast har vi väldigt kul tillsammans, idag lekte vi bland annat doktor. Vi ritade, var ute, lekte med bilar etc..

Anyways, slutade kl 6 och skulle möta Andrea och Emilia kl 7 på Concord mall. Så jag fick skynda mig, men jag hann. Vi åt på ett ställe som heter Ruby's tuesday, var inne och kikade i affärer och köpte kanske världens godaste kanelbullar!! Nu ska jag krypa ner i sängen, titta på BB och sen sova. Imorgonbitti blir det en tidig dag då jag ska ta tåget från Elwyn (ligger ungefär 15 minuter härifrån) till Philadelhia fem över 7 för att sedan ta buss från Philadelphia till New york city kl 8. En bussfärd på 2 timmar, men åh. Det är det värt. New york I've missed you!


Keep holding on!

Ikväll tog jag mig ut i bilen, det var en förvirrad liten Julia som satt bakom ratten kan jag lova er. Emilia hjälpte mig i telefonen, men när man inte riktigt vet namnen på vägarna än så blir allt lite snurrigt. Dock hittade jag bra och det var nära. Så hurray for that. Det negativa var att när jag kom dit så började ingen film förrän klockan tio. Då var klockan åtta. Orkade vi vänta? Nejp. Vi åkte vidare och shoppade istället. Eller bara lite, det enda jag shoppade var faktiskt ett par mysbraller från VS.

Träffade precis min värdpappas syster också. Skoj att träffa den familjen, hon verkar så gullig och pratade på om att hon nyss börjat på ett nytt jobb. Dock kände jag mig lite osocial då jag sprang upp på rummet på en gång, men ville ju testa byxorna. Som sitter bra FYI. Dock spillde jag cola på dom det första jag gjorde.. Duktig jag.

Well well.. Som jag sa till Emilia, "Nästa gång kanske vi till och med ser en film på bion"! Framsteg, framsteg.


American life

Vaknade imorse och började dagen med att sätta igång min värdfamiljs larmsystem. Japp, ni läste rätt. Min värdfamilj har ett larmsystem som i princip alla deras förra aupairer lyckats sätta igång. Och visst skulle jag också göra det.. Det började tjuta, som tur var hon typ halv tio på morgonen och inte mitt i natten. Min värdpappa skrek från övervåningen "Busted Julia!" .. "The cops are on their way" (ironi) Woopsie.

Dagen annars då, det snöade imorse. Jag tror jag stod med hakan i golvet när jag såg snön. Kändes som man var hemma i Sverige igen. Not fun at all. Jag och värdbarnen var på ett ställe som heter Jumpers, där de har roliga studsborgar, rutchbanor etc.. Nu är barnens farföräldrar här för mina värdföräldrar åkte precis iväg till några vänner. Trevliga människor, de ska tydligen till Sverige i sommar. Status!! Och vet ni en annan rolig sak, min värdpappas bror (tror jag) är tydligen gift med en svensk tjej som tidigare var aupair. Go sweden!!

Nu ska jag hoppa in i duschen och bli fräschifräsch tills kvällen då bio står på schemat.

Åh, föressten.. Hur kunde jag nästan hålla på att glömma att skriva detta. Idag i bilen sa först mitt äldsta värdbarn, "I love my new aupair" och sen ska min mellersta det också, haha. Så söta! Det blev jag glad i hjärtat över :)


Dance the night away.

Hola amigos. Vad roligt att folk är nyfikna på mitt liv här i USA. Släng gärna iväg en kommentar lite då och då också vetja, ba kul! Jobbade idag, barnen hade simming som gick bättre än väntat! Efter jag slutat tog jag bilen till target och banken där de känner igen mig. haha. De frågade hur allting gick nu såhär i början. Trevliga amerikaner! Min värdpappa gjorde god mat så jag satte mig i familjerummet och åt middag med min värdmamma, värdpappa och barnens nana (mormor) medan barnen lekte snällt i lekrummet.

Hämtade sedan upp Emma som bor gatan mittemot (1 minut med bil, wiho) och sedan åkte vi i regn till Kennett square och starbucks där Andrea, Frida, Anna och några tyska aupairer var. Skoj, skoj. Mycket kul att träffa nya aupairer också! 

Nu ska jag krypa till sängs. Imorgonkväll blir det bio, amerikanskt bio. På fredag ska jag umgås med flickorna. Andrea åker ju snart på hennes resemånad. Florida, åhååå. Sen på lördag blir det nog NYC hörde jag precis, FÖRSTÅR NI ATT JAG LÄNGTAR? :]]

Let the rain wash away all the pain of yesterday

Pratade lite med Emilia förut, Emilia och även Frida som är ny i området.. Åh, vad jag gillar att det kommer fler nya aupairer hit till områdena. Och imorgon är det starbucks så då får man träffa alla. Skoj! Och ja, okej jag har det faktiskt riktigt bra här ändå. Att bara tänka på allt roligt man kommer göra, åh det är underbart! Tripper till NYC (kanske i helgen, wiho), Philly och massa andra coola städer. I love the U.S

Tog precis bilen till affären, skulle försöka aktivera mitt bank kort (dvs börja använda det, haha) och passade även på att köpa lite choklad och en pepsi. Får passa på nu innan jag börjar sätta igång med träningen (när nu det blir) och beach 2011 sätter igång ;)

Jag saknar dock mina fina vänner där hemma, självklart kan inga ersätta er! Hoppas några (egentlige många, men jag vet att det är svårt för vissa) av er kommer att hälsa på. Familjen vet jag redan ska hit. I sommar, woho. Kan bara "förvarna" er att det kommer vara varmt ute. Ojojoj.


I love you ♥


Tough way of living.

Idag är det inge vidare dag, för att vara ärlig. Påfrestande dag. Men det är såhär i början, och speciellt då man har 3 små barn. Visst kan jag ibland undra hur det skulle vara att hamna hos en familj med äldre barn. Men det är som det är, får bita ihop och hoppas det blir bättre med tiden. Dock trivs jag jätte bra med min familj, så tro inte att jag inte trivs. Tro inte heller att jag har hemlängtan. Det var just nu bara en väldigt påfrestande dag. Första tiden är svår.

Nu tvättar jag mina kläder iallafall, vi får se vad som händer idag. Borde försöka ta mig ut och aktivera mitt kort, kanske blir ett besök på starbucks också. We'll see. Imorgon är det starbucks på kvällen med en ny svensk au pair som precis flyttat till gatan mittemot mig. Riktigt kul! Sen på torsdag blir det förmodligen bio. På fredag, bowling. Så ja, ser fram emot det! :)


Hey you

Hallihallå. Nu är Isa på amerikansk mark, woho. Närmare bestämt på Long island och Aupair skolan. Alltså åh, jag är nästan (men bara nästan) lite avundsjuk på henne för det får mig att tänka tillbaka på när jag var där, hade så himla kul! Åhå. Föressten på tal om något helt annat, har fått reda på att en ny svensk aupair har flyttat hit typ till gatan mittemot mig, skitkul eftersom de flesta bor en bit bort. Så ska nog träffa henne till veckan!

Har precis ätit middag, barnens "nana" kom förbi och hade köpt balettkläder till min 3åring som börjar på balett imorgon (woho, jag är exhalterad, likaså min värdmamma. haha) och nu får jag se vad som händer. Antingen hittar jag på något ikväll, annars inte.

Fick en kommentar av Jossan om att hon är lite avundsjuk för jag verkar ha det så kul här. I do! Absolut, men alla stunder är inte roliga dock.. Som nu när jag måste försöka fatta mig på hur jag ska aktivera min mobil så jag kan fixa pengar på den. Buhu, synd om mig va? Får se hur länge det tar innan jag kallar in extra hjälp a.ka min värdpappa.

Sunday

Det här var min dag. Fint väder, jag tankade för första gången själv. Eller ja, inte helt själv. Åkte till en full service. Gubben säger "That's the full service, the self service is over there" *pekar*, "Eh, I think I need full service" säger jag, haha. Helt lost.

Shoppade lite nödvändigheter på Target såsom 3 baslinnen, noppare till mina ögonbryn (thank you Jesus, nu slipper jag se ut som Busk-Marget Jonsson), skvallerblaska och strumpbyxor. Åkte och fick manikyr och pedikyr med min värdmamma. Så nu är man finfin. Åt grillad kyckling som min värdpappa gjorde och skulle sedan åka och se amerikansk bio med Emilia. Vad tror ni händer? Jo lille jag kommer ju självklart bort. Jag har en liten hatkärlek till min gps. Man kan ju kanske tro att jag borde tänk efter när bilfärden som egentligen skulle ta en kvart för mig tog 40 minuter, men inte då. Jag brummade på ut i vildmarken. Typ. Mobilen dog. Emilia väntade vid Bion. Jag kände mig som världens sämsta, hahaha. Hem kom jag inspringades, lånade hemtelen och ringde Emilia som skrattade lite och sa att hon förstod att jag hade åkt lite vilse.

Tog bilen och åkte till Emilia som jag tack gode gud hittar till. Vi tittade på Festival och sen åkte jag hem. Kort och gott, min söndag var händelserik!


Happy bday

Idag fyller världens bästa vän år, 20 år. Redo för att invardera systembolaget ;] Idag, bara för idag, hade jag gärnat varit i Övik med dig Lovisa, spenderat dagen med dig, gjort oss snygga inför kvällen och fistpumpat ute på de fartfyllda övikskrogarna. Ha en underbar dag gumman, det är du värd. I love you ♥




Watch me when I dance in the spotlight.

Aloha, har precis varit ner och käkat frukost. Bättre sent än aldrig ellerhur? Till min ursäkt så har jag faktiskt duschat och även pratat länge med Isa på skype. Hon åker ju inatt, ih! Spännande.

Igår kom Andrea och hämtade mig, vi åkte till Target och sedan till Downingtown och Lisa som fyller år idag. Stort grattis! Vi firade henne med god mat, god efterrätt och presenter. Sjukt goa och härliga tjejer som bjöd in mig, tack för det! Det var väl tänkt att vi egentligen skulle se en film, men det slutade med att vi satt och pratade om våra liv typ. Haha. Härlig kväll!

Idag får vi se vad som händer, min värdmamma hade först tänkt att vi skulle åka och tvätta min bil och sen på manikyr, men det gick i kras då min värdpappa skulle bort. Det gör dock inget, bara kul att hon frågade mig. Uppskattar jag! Vi får se vad som händer idag, känner ett sug att åka och shoppa lite på target. Aj luv tatt står! Billigt och faktiskt mycket snyggt. We'll see!


We're flying away.

På söndag åker Isa till USA. Jag har redan varit i USA i över 3 veckor. Sjukt vad fort tiden gått! Pratade med pappa förut på skype, frågade om Isa verkade nervös inför resan men det verkar hon inte vara. Jag vet att jag själv var ett vrak veckan innan jag skulle åka, ojojoj. Tiden har gått fort här, jag kommer in i saker mer och mer. Vissa stunder är lite jobbiga, mest för att det är så mycket nytt och för att 3 barn är mycket. Men det blir lättare med tiden, det är jag säker på. Men när dagen är slut tänker man på de roliga stunderna och inte de jobbiga. Så det är värt det, at the end of the day.

Dock kan jag säga såhär i början av mitt år att.. Jag gillar USA. Jag gillar det som fan, jag känner mig inte direkt hemma ännu, men det kommer nog med tiden det också. Är iallafall glad för chansen. Just nu är jag nöjd, jag trivs här i USA. Jag har inte haft hemlängtan än.. Men det kommer det också, det vet jag. Men det får man ta då.

St. Patricks day.

Howdidu. Idag var jag, min värdmamma och alla barnen till en park, sååå fint väder. Ih, imorgon ska det bli upp mot 22 grader. Vet att jag tjatar om det men kan ju inget annat än gilla det. Hehe. Var precis på target med Emilia. Köpte sovshorts (supersöta!), det är något jag ska införskaffa mig här. Pyjamas! Så sött och bekvämt. Köpte även träningsbyxor + linne (Woho! Bara skor som fattas nu) och även ett par mysbyxor. Tog M på dom, vilket var fel gjort av mig. Haha. Lite för stora. Men I don't care, dah. Mysiga var dom iallafall.

Min värdmamma frågade mig tidigare ikväll, "Ska du göra någonting speciellt ikväll på St. Patricks day" .. "Eh, jag ska till target med Emilia". Yay. Vi är så crazy! Min värdpappa är dock ute och har det trevligt. "That's fun!" sa jag när han berättade, "It'll be fun when I come home".. Han menar väl att han kommer att komma instaplandes här full. Haha, kan vara roligt att se!

Var föressten förbi hans jobb imorse, skulle skriva ut papper till mitt Social security nummer, så var och fixade det. Fick köra väldigt långt, men det är härligt också. Det gick iallafall bra att fixa mitt nr, det kommer väl plumpa ner i brevlådan om sisådär 2 veckor.


Shopping på target, woho!

Forget you.

Var till starbucks ikväll med Emilia. Det var vi två svenskar och sen ett helt gäng med tyskar. Jag provade på Starbucks kaffe mocha.. And I loved it! Vi var inte borta så länge, men det var en trevlig liten tur. Imorgon ska vi nog på Target. Pratade nyss med Rebecca, vi planerar lite roligheter framöver. Mer än så säger jag inte, oklart nu vad vi ska göra men något skoj blir det iallafall! Nu ska jag krypa ner och titta på Glee innan jag sover.

Emilia och jag har föressten pratat om att vi måste (någon gång) gå på en amerikansk hemmafest. Ba måste!!! Dock måste vi skaffa oss minst två amerikanska polare innan det då. En som har festen och sen en som kan skjutsa oss. Haha!

Ps. En som jobbar på starbucks gillade mitt halsband (det jag fått av dig Karin, vit fjäder) "Is it from somewhere here?" "Um, no.. From Sweden", haha.



A favourite.

För er nyfikna nosar som undrar vad för bil jag cruisar runt med här i USA så är det denna raring (bilden), älskar bilen redan. En Volvo XC90!

Såg föressten en bil idag som kostar över 1 miljon svenska kronor. Minns inte märket, men det var en fin fin bild kan jag lova. Hehe. Galet!


16 mars

Förlåt om jag hela tiden skriver om hur fint väder det är. Men det är sant, ååh. I love this weather! Dock kommer jag nog ha en liten hatkärlek till vädret i sommar eftersom jag har hört lite skräckhistorier om värmen, hahaha. Men allt är väl ändå bättre än sveriges "sommar".

Idag var jag, min värdmamma och värdbarnen på swimming. Det blev en del tårar, men de var duktiga så efter simlektionen så åkte vi förbi starbucks. Var ute med dom och lekte, och kunde ha stannat ute i timmar men nu har jag slutat och jag måste duscha. Ikväll bär det av mot starbucks med Emilia. Har inte pratat med de andra tjejerna ännu, men hoppas de är där också :)

Btw, idag åkte elin till L.A. Woho! Vi åt ute igår, jag, Elin, Becky, Sara och Anna. Får förhoppningsvis spendera lite mer tid med henne sen då hon kommer tillbaka - 8 dagar, sen är hon påväg tillbaka mot sverige, Gävle och Heartbreak ;)


15 mars

Åh, har ont i huvudet. Vet inte riktigt vad som är galet med mig, antingen är jag fortfarande lite förkyld (förmodligen) eller så är det för jag äter för dåligt. Vilket jag gör nu! Förlåt mamma! Min värdmamma får typ påminna mig att äta lunch för det glöms lätt bort när det finns så mycket andra saker att göra. Men ska skärpa mig.

Var till target idag, virrade bort mig först (kan tillägga att jag inte hade gpsen) men tillslut kom jag fram. Fint väder idag igen också, vilket är skönt. Nu ska jag ta en ipren mot min huvudvärk, sen fräscha till mig litegranna för ska sedan brumma iväg mot Anna för att sen åka till Newark och äta middag med tjejerna. Elin sticker ju till Californien (!!) imorgon. Måste erkänna att jag är lite (läs: mycket) avis :]

ps. Idag fyller Johanna år!! Woho. En härlig tjej som jag hängde med på aupair skolan. Nu är hon 21, bara ca 2 månader kvar tills jag blir 21!!


Sunny day

Igårkväll tog jag bilen till Emilia. Det tog typ bara 10 minuter, härligt! Spenderade kvällen med henne och Hanna. Vi åt lite choklad och pratade massor. Trevliga tjejer :) Idag har jag jobbat, det är så fint väder här just nu så jag och mitt äldsta värdbarn var ute i princip hela eftermiddagen. Så härligt! Han lekte lite med de andra barnen på gatan, cyklade och körde i leksaksbilar.

Måste säga att jag älskar vädret här, underbart. Det står att det kan bli upp mot 20 grader på fredag, woho. Jag klagar inte! Love it. Och idag är det föressten en vecka kvar tills min tvillingsyrra åker som aupair till Georgia, skoj skoj skoj! :]




Takin' back my love.

Var ute och körde runt förut, drack starbucks och njöt av den fina dagen. Är ensam hemma här nu. Ikväll ska jag till Emilia. Ska bli kul, njuter av livet i USA at the moment. Gillar vädret, min värdfamilj och aupair vännerna :)


I <3 starbucks

Philadelphia

Igår eftermiddag tog jag bilen till Elwyn, åkte först förbi tågstationen eftersom jag väntat mig bokstavligt talat en tågstation. Men så var inte fallet, det var mer som en liten plattform där man fick stå och vänta. In kom ett gammalt, gammalt tåg men det var rätt. Det kostade mig ca 10 dollar tur och retur från Elwyn till Philly, och det tog ca 30 minuter.

Fick träffa bästate Rebecca som var på aupair skolan samtidigt som mig! Så kul att träffa henne igen, vi gick runt i Philly, såg massa fulla grönklädda amerikaner (haha - på st.patricks day så klär man sig i grönt) och åt på en restaurang som hette "Little Joe's". Tog sedan tåget hem igen vid 10 tiden, sedan bilen från Elwyn till Garnet valley och sen var jag hemma. Woh! Hur lätt som helst att träffa Rebecca ju. Så vi sa att detta måste vi göra om, pratade även om en tripp till självaste The big apple snart! Skoj!


Shouted out loud.

Sitter och små tittar lite på melodifestivalen. Är ensam hemma i huset just nu, ska förmodligen åka in till Philadelpia senare idag och träffa Rebecca, en tjej som var på aupair skolan samtidigt som mig. Yay! Och för er som undrar hur så ska jag åka tåg.. Ska bli kul att träffa henne. Magen skriker efter mat, men jag är för lat för att göra mig någon lunch. Eller ja, sen lunch blir det väl. Haha.

Igår spenderade jag kvällen med att läsa amerikanska tidningar, äta "svenskt" godis, smsa med min amerikanska mobil som jag nu kan smsa med igen (härligt!) och var även nere och pratade med min värdfamilj och tittade lite på tv med dom.


Swedish fish

Hallå i stugan. Sitter här med huvudvärk. Blä. Vill bli frisk som en nötkärna ju. Det regnade heeela dagen igår och även på natten, vilket är ganska ovanligt tydligen. Men idag var det bättre väder, jag och mitt mellersta värdbarn var ute och lekte förut. Hon höll på att skratta på sig när jag skojade om att jag hade klivit i "poop", och hon kallar mig "Jujie" (Julie) så mitt nya smeknamn blev "Poop-Jujie". Ni vet att vara aupair med små barn betyder att man gör saker flera gånger om. Leker vi doktor, ja då kan vi göra samma sak om och om igen flera gånger. Gäller att ha tålamod. Men det är kul också!

Var på banken imorse också. Kom dit (det ligger inne i en affär) en halvtimme innan de öppnade så passade på att köpa shampo&balsam, en tidning och liten godis - "Swedish fish". Haha. Så nu har jag en account på g, får ett kort hit om några dagar. De blev ju väldigt facinerade när jag berättade att jag jobbar som aupair. En tant trodde att jag själv (!!) hade 3 barn. Haha.

Har föressten käkat hämtmat 2 dagar i rad. Hello fatto. Min värdmamma kom hem med hämtmat när hon hade hämtat mitt äldsta värdbarn från skolan. Kanske inte så nyttigt, men gott ;)


A sad day

Den 26 december 2004 var man själv i det tsunamidrabbade Thailand. Min brorsa Pontus var hemma och höll kontakt med mig och resten av min familj i Thailand, vänner och släktingar hemma i Sverige. Nu är det ombytta roller. Nu är det Japan som är drabbat. Dock mår min brorsa bra, det senaste jag hörde. Men mina tankar är idag hos Japan och de drabbade som mist någon nära.


Shibuya, Tokyo. Bild tagen av mig.

Happy bday

idag (japp, fortfarande i USA, men inte i sverige) fyller min älskade storasyster år. Stort grattis till henne, hon får sin grattis kram när hon kommer hit och hälsar på. Förhoppningsvis i sommar, då ska vi gå och glassa i den amerikanska värmen, shoppa på roliga affärer och umgås!! :)


Isa och Jossan i tokyo -2010

Play doh

Hallå. Först vill jag bara säga att.. Crabcake är gott! Haha. Men sen är jag inte så petig med mat, utan gillar det mesta så jag tror väl inte alla hade gillat det. Åkte själv till Wilmington igår och träffade Elin, Becky och Sara. Hade lite problem med att hitta till själva starbuckset. Min gps visar till själva vägen där målet ligger på, men inte enda fram och eftersom jag har typ universums sämsta lokalsinne så blir detta svårt för mig. Haha. Men jag lär mig väl med tiden. Sen är det så jäkla mörkt när man kör på kvällen, var är lamporna liksom?..

Håller på att tvätta nu, det var roligt att träffa tjejerna igår dock måste jag nog vila mig ikväll så jag är pigg tills helgen för förkyldningen sitter fortfarande kvar även fast jag är bättre. Lekte med playdolera förut med barnen. Kul! Man blev typ 7 år igen.

          


Aloha

Någon skrev och frågade om jag kunde skriva om hur det kändes att träffa värdbarnen för första gången, värdföräldrarna, hur mitt rum ser ut osv.. Visst kan jag göra det. Men det får bli senare, har inte tid nu för om mindre än en timme kommer min LCC (min kontaktperson i USA) hit, vi ska prata om hur det går osv.

Idag vaknade jag och mådde bättre, fortfarande inte hundra procent frisk men när min värdmamma frågade "vill du ta en till dag off?" så sa jag nej. Det var så tråkigt igår, haha, och sen mår jag faktiskt bättre idag. Var på gympa lektion med mitt mellersta värdbarn, och ja.. Sen har väl dagen sett ut lite som de andra dagarna i stort sett. Satt och pratade med min värdmamma i bilen idag, vi pratade väl om det mesta. Hon berättade lite om när och hur hon träffade min värdpappa. Hon berättade även om St.Patricks day som är nästa torsdag (men firas i helgen) och det verkar ju skit kul!! Haha :)

Efter (tror jag) mötet med min LCC ska vi nog käka "Crab cake" (nej, det är ingen typ tårta. Haha. Det trodde jag typ, lät ju inte så gott) och det verkar faktiskt gott, det ser gott ut. Om det blir starbucks senare ikväll visar sig, ska höra med tjejerna om de tänkte åka dit :) Sen har jag nog fått en gym-kompis, woho. Så det blir förhoppningsvis gymmet antingen nu i veckan eller till helgen. We'll see :)

(Brist på bilder, jag vet inte alls när jag ska bättra mig.. Men det kommer, det kommer. Jag lovar)

Let the rain wash away all the pain of yesterday.

Vaknade imorse och kände mig inte alls pigg. Feber, ont i halsen, lock för öronen etc.. Inte allt för kul. Fick ledigt av min värdmamma så har spenderat dagen i sängen, sovit, tittat på film och en massa Glee avsnitt. Intressant dag, huh? Min värdpappa kom precis upp för att kolla så att jag levde, haha. Gick ner och åt lite mat, kände mig dålig igen, tog ett glass med isbitar och vatten och tänkte nu titta på lite mer Glee (kan ju aldrig bli för mycket, haha) och sen sova tidigt. Imorgon SKA jag vara bättre!

Roligt inlägg ellerhur? Hoppas ni har haft en roligare dag än mig iaf. Föressten, kul att så många tittar in här, vet inte alls vilka alla ni är. Men det är kul. Kommentera gärna. Godnatt :)

Fucking perfect.

Åh, jag börjar bli sjuk. Huvudet dunkar, ont i halsen och känner mig inte alls pigg. Bra start. Dagen idag då, ganska händelserik fast ändå inte. Haha. Jobbade lite, hämtade även värdfamiljens hund på Petstore efter hon blivit duschad. Vad tror ni händer i bilen påväg hem? När vi nästan är framme så spyr hon på passagerarsätet, sen klättrar hon på mig så jag får spya på mina ny jeans (Nooooooooo). Blä. Annars gick det bra, körde med gpsen också (guldvärt) och förutom att jag gick runt hela Target typ två gånger (Och var tvungen att ringa min värdmamma för att fråga vart Petstore var) så hittade jag henne tillslut.

Imorse var jag med ett av mina värdbarn på hennes musiklektion för andra gången. Det slutade med att hennes musikledare/lärare gav mig hans nummer. Hahaha! Hade även min sista körlektion, det gick bra. Körde lite i de farliga områdena i Wilmington (haha) så ja.. Händelserik dag? I dunno, nu är jag dock trött. Är ensam hemma för min värdmamma och värdpappa är ute och äter medan barnen är hos deras farmor och farfar. Åt precis en pizza som jag gjorde helt själv (dvs slänge in den i ugnen).


You're losing your memory now.

Tvättar just nu, roligare har man haft men det behövs göras. Var på Olive garden tidigare ikväll och åt med Anna, Elin, Becky, Sara och Camilla. Precis när jag gått ut från huset kom jag och tänka på kameran. Jag vet att jag är ur dålig på att visa bilder nu, måste komma ihåg kameran nästa gång! Lyssnar på musik just nu men ska snart göra mig klar, krypa ner i sängen och titta på Glee!


Saturday and Sunday

Gårdagen började med att jag kom ner i köket och möttes av goda pannkakor med nutella i som min värdfamilj gjort. Gott, inte så nyttigt kanske.. Men gott! Efter det körde jag lite med min värdpappa, tankade osv. Vid ett tiden hämtade Anna mig, vi åkte till Sara och Camilla för att sen åka till ett jätte gott hamburgarställe som heter Five guys. Vi spenderade stora delar av dagen på Christiana mall där jag shoppade kläder från bland annat Forever 21, Victoria Secret's och Urban outfitters.

Efter lite shopping, lite starbucks och en trevlig dag på mallet så åkte vi till en hockey match i Delaware, där hemmalaget vann. Woho! Är inte så insatt i hockey direkt, men gillar att titta på det! Avslutade kvällen hemma hos Sara med en film och lite chokladpudding. Rolig dag helt enkelt :)

Nu ska jag snart brumma iväg till banken. Ciao


Kiwi frozen yogurt

Nu skriver jag igen, orden bara rinner ur mig.. Haha. Det blev tacos till middag idag, jag skulle ta lite av den här röda såsen man brukar ha till. Men det var ju ett misstag kände jag så fort jag tog första tuggan. Min värdfamilj skrattade typ åt mig då de såg hur starkt jag tyckte det var.. Haha. En klen liten svensk som inte är van med stark mat.

Efter maten blev det tårta för att fira att det går så bra för mitt äldsta värdbarn i skolan, satt och pratade med dom i säkert en timme om allt och inget. Efter det fick jag även godis av min värdfamilj plus att jag åkte till en glassbar med Camilla, Anna och Sara vid nio tiden. Hej fetto liksom, haha :]

Nu lyssnar jag på spotify, yay! Trodde inte den funkade först, men det gör den, thank god. Ska läsa lite amerikanska tidningar sen ska jag sova så jag är pigg inför morgondagen! Godnatt!


One week today.

Fredag, fredag, fredag. Denna vecka har gått ganska långsam samtidigt som den gått snabbt. Hur det gått till vet jag inte riktigt, men that's how it is. Min värdmamma sa till mig precis "I can't believe it's only got 1 week, it feels like you've been here for so long" (något sånt) och jag tänkte bara, oj är det en bra sak.. Haha. Men min värdmamma sa att det var positivt, haha. Hope so :)

Ikväll vet jag inte vad som händer, även fast jag trivs bättre och bättre här i USA för varje dag som går så längtar jag lite hem till min (läs: familjens) mysiga soffa idag, sittandes med familjen, äta svenskt godis (åh, jag saknar det redan!) och titta på något tvprogram. Bara för en kväll, sen kan jag vara tillbaka här. Får fredagsmysa här i mitt amerikanska hem istället! Vampire diaries, lite amerikanska tidningar som jag fick av min värdmamma och kanske lite Glee. Och kanske något gott nerifrån det goda skafferiet, we'll see what happens!

Btw, "övningskörde" idag också, med en annan snubbe den här gången. När han hörde att jag var från sverige började han ju såklart fråga alla dessa roliga frågor som att "Do you have polarbears in sweden?".

Har föressten berättat för min värdfamilj att pappa är musikalisk, att han har två band han är med osv för min värdpappa frågade mig igår "Can you sing?". Oh no! Haha. Barnens mormor frågade även idag om Pontus, antar att min värdmamma eller värdpappa berättat för henne, för hon visste att han bodde i Tokyo, så det är kul att de är intresserade. Sen gillar de föressten det svenska godiset, bilarna jag gav dom. Barnen åt de igår till American Idol :)

Finns så mycket jag kan skriva, bloggar ju om tiden här mest för min egen skull (så man kan titta tillbaka) men även för min familj och mina vänners skull! Men som jag sagt förut, är du ett okänt ansikte för mig får du gärna läsa också. Absolutely, och vill ni fråga något (kommentera for god's sake!!) är ni mer än välkomna :)

Over and out, lol.

Last train to Paris

Tittade lite på American Idol tidigare ikväll med min värdfamilj. "Do you know JLO too?" (syftade på oss svenskar) "And her butt?", haha. Dom är roliga dom! :) Har precis pratat lite med Rebecca. Saknar mina raringar från aupair skolan! Vilken tur att jag hittade sånna bra människor där, ni gjorde min vecka. Vi får ses snart igen ♥

Nu ska jag göra mig klar, krypa ner i min underbara säng och titta på Glee innan jag somnar. Godnatt!


Hey ho, here we go.

Hola chiquitas! Idag övningskörde jag, och nej inte med mina värdföräldrar utan med en körlärare, jätte trevlig gubbe, skojig och glad. Han hade även kört deras förra aupair, så det var lite roligt att höra! Dock hittade vi inte så bra eftersom han inte har GPS i bilken jag övningskörde med, men förhoppningsvis hittar vi bättre imorgon.

Mitt mellersta och äldsta värdbarn ville måla idag, så visst fick de det. Av med kläderna, på med blöjorna och så var det färg över hela dom. Haha. Helt galet! Mitt mellersta värdbarn var en liten "kittycat" och mitt äldsta värdbarn var en elak "pirat" ;) Min värdmamma gjorde Scramble Eggs till mig och henne vilket var jätte snällt och gott!! Yummie.

Nu sitter jag här, funderar faktiskt på att ta ett bad.. Eller en varm dusch och sen slappa framför älskade Glee. Funderar även på att ta något gott nerifrån, men det är ju bara torsdag.. Hehe. Anyways, väntar på att tvättmaskin med barnens kläder ska gå klart så jag kan slänga i de i torktumlaren, sen blir det en dusch tror jag. Toodles!


Yesterday

Igårkväll kom Anna och hämtade mig, vi åkte till Starbucks och där träffade vi Camilla, Elin och Sara samt några tyska aupairer, fast de pratade vi inte så mycket med. Efter det gick (ohno, här tar man bilen till allt.. även fast det inte är långt) åkte vi vidare till Applebee's tror jag det hette, typ som en amerikansk bar. Där vi beställde friterad kyckling och annat gott!

Jag halsade i mig två stora glas vatten, och det kände jag verkligen på vägen tillbaka. Jag typ sprang ur bilen (kände mig dum, haha) när jag var vid huset. Tror ni inte jag har problem med låset dårå? JO! Jag tror jag höll på att dö.. Tillslut kom jag in, men det där låset kommer ge mig problem. Haha. Men jag klarade mig, woh. Rolig kväll dock :)


The american life

Hola amigos. Imorse åkte jag och mitt mellersta värdbarn till hennes gymnastiklektion. En tant i repan sa till mig "Are you going to study english?" efter jag sagt att jag är den nya aupairen från sverige. "Eh, I donno.. I don't think so" eller vad jag nu sa, för det vet jag ju inte. "No, because you're good at english". Man tackar och bugar och bockar!

Var ensam med mitt mellersta värdbarn i någon timme eller två, efter hon vaknade upp från sin nap och insåg att inte mamma var hemma längre utan bara jag så blev det ett väldans liv, "I want mommy!! I don't want you" och tårarna bara forsade, men det gick bra tillslut! På eftermiddagen var jag ute och lekte med barnen, de låtsades om att vi var omringade av pirater. Sen spelade jag även baseball med min värdpojke, vilket slutade med att han vann hela tre trofér! Woho!

Pratade med Jossan och Isa förut, duschade och har precis ätit nana's (barnens mormor) goda soppa. Ska slänga på mig lite smink och fixa till mig för sen bär det av mot starbucks, wei!

Date night

Ska göra mig klar, hoppa i min pjs (som de säger här, sött!) och sen titta på Date night tills jag somnar. Höll på att skriva "until I fall asleep", man blir så van med att prata engelska här, det har flera som jag träffat sagt också.. Att man blir så van att man börjar tänka och drömma på engelska. Who knows, om ett år kanske jag kommer hem igen som en ny liten Victoria Silvstedt (syftar på hennes svengelska, haha)

Godnatt raringar!



Keep on dreaming

USA is growing on me! om det är så man säger då man börjar tycka om det, hehe. Gårdagen var lite små jobbig ärligt talat, blev väldigt mycket på en gång och mycket nytt.. Idag känns det dock bättre, har även gått igenom mitt schema och regler med min värdmamma. Och.. så ni vet så kommer jag inte skriva ut deras namn eller visa bilder på dom här i bloggen. De vill inte det och det respekterar jag. Fick även lära mig tvätta idag, gick bra!

Ska snart ner och äta sen ska jag slappa hela kvällen igen. Är fortfarande ap trött, vet inte vad det är för fel på mig. Förmodligen är jag fortfarande lite jetlagged och även lite slut efter dessa två påfrestande dagar. Ser dock fram emot morgondagen, för då är det starbuuuucks night. Ska höra med Anna om hon ska dit och isånnafall om hon vill hämta mig :)

Snart.. Middag sen dusch!

The sun is shining.

Jag älskar att det är mycket varmare här än hemma, men ska man sammanfatta vädret i USA hitills så skulle jag nog säga jojo-väder. Igår var det riktigt fint väder, jag svettades nästan i min gråa höst/vår-jacka och halsduk. Elin, som jag träffade, kom i skinnjacka och i solbrillor och det hade jag kunnat ha också. Så härligt är det just nu! Dock har det regnat lite idag, så naa.. Jojo-väder, dock mycket (mycket!) varmare än hemma för tillfället. Dock har jag hört att somrarna här i Pennsylvania/Delaware blir väldigt, väldigt varma. De som bor här förklarade att förra sommaren nästan var jobbigt varm.. Då vill jag inte ens gissa på hur varmt Isa kommer ha det nere i Georgia, hahaha. Men jag klagar inte, jag gillar värme ;)

Min värdmamma sa till mig idag att det kan bli runt 90 grader F på somrarna. "Jaha" sa jag, ingen aning om hur varmt det är. Hahaha. Men kollade precis upp det och tydligen är det över 30 grader varmt, myspys!


Here we go

Första jobbdagen. Började klockan 9 imorse och slutade klockan 6. Den gick bra, dock är det en massa nytt så för mig blev det ganska överväldigande för att vara brutalt ärlig. Just nu är mycket nytt, har träffat nya människor som verkligen är jätte trevliga likaså familjen, men ja, som sagt, allt är nytt och det är som ett litet slag i magen. Man har inte kvar tryggheten, vilket är en lärorik och bra sak egentligen men lite jobbigt också.

Jag var med mellersta värdbarnet på hennes musik klass, vilket var jätte roligt. Hon var lite blyg i början eftersom hon inte har varit på sin musikklass på ett tag.. (Vilket hon inte är annars - Hon pratar väldigt mycket :) Haha), men det gick över efter ett tag. Har även lekt med barnen, vi ritade med grejerna jag gav dom. Sen fick jag även bada dom också.

Var precis nere med familjen och åt pizza till middag. Imorse stannade vi även på starbucks, så fick jag en caramell macchiato av min värdmamma. Har även kvar deras godis jag fick av dom på skolan, jag kommer ju sluta som en zumobrotterska efter mitt år. Haha.

Men jetlaggen håller fortfarande sig kvar, så ikväll ska jag bara slappa framför någon serie tror jag. See ya!


RSS 2.0