I left the keys under the mat to our front door.

i måndags var jag och Frida iväg till starbucks och käkade frukost. alltid mysigt att börja dagen med starbucks frukost på helgerna. skjutsade sen hem en trött frida och jag åkte själv hem till mig där jag bara tog det lugnt, tittade lite på Victoria secret showen. Åkte sen och mötte upp Ida. Vi åkte hem till henne. Hon klippte lugg på mig, japp. Men jag vet inte om jag är nöjd (eller så är jag bara ovan) så ingen bild har kommit up än. Tar hela tiden bort luggen också med hjälp av pannband. Hon jag och Victoria åt på fridays senare på kvällen. Avslutade kvällen med att Frida, Ida, Brian och en kompis till honom gick och såg den amerikanska versionen av 'Män som hatar kvinnor' (The girl with the dragon tattoo).

Igår efter jobbet åkte jag och Frida till Exton mall där jag hittade en nyårsklänning. Yay! Efter det åkte vi till Brian där vi hängde ett tag. Hade dock världens huvudvärk så vi blev inte där länge.

Denna dag börjad med att jag fick veta att min 3åring hade spytt hela natten. Maginfluensan har nu kommit hit. Otroligt dålig tajming tycker jag... Jag hängde med min 5åring och bebis hela förmiddagen. Min 5åring åkte sen iväg med sin kusin och hans mamma. Jag gick upp med min lillkille. Vad händer då? Jo han spyr över hela mig. Fyfan. Men tyckte såå synd om han. Han är 10 månader gammal och har maginfluensa. Han har gråtit så mycket och usch så han lider. Min stackars lille kille.

Nu är jag dock jätte orolig över att jag ska bli sjuk tills nyår. Det.får.inte.hända. Ett nyår här i USA - blir jag sjuk med maginfluensa ja då vettefan vad jag gör.. Åh! Wish me luck.


Christmas in the states

hej finisar. nu är julen över och jag är heeeelt exhausted. det har varit en lång men rolig helg. efter vi åkte hem från beachhouset så åkte jag hem till mig, duschade och fräschade till mig. vid halv 6 tiden hade vi julmiddag hemma hos mig, jag min värdfamilj, min värdmammas syrra och hennes man. jätte gott var det. de ville att jag skulle säga något på svenska innan maten "vad ska jag säga?" sa jag, "merry christmas in swedish", haha. vi drack vin, åt god mat. min värdmamma hade lagat mycket och dessutom gjort egna svenska köttbullar vilket blev en hit. jag brukar säga att hon är nog bättre än vad hon tror. efter några timmar med dom åkte jag iväg till fridis där det var "fest" (kinda. var ta me fan mer fest i mitt hus, haha) men det är ändå alltid kul att åka hem till frida. gillar hennes värdfamilj! efter det åkte jag hem och slog in de sista paketen.

på juldagsmorgonen väcker min lillkille mig halv 8 så går vi alla ner och öppnar paket. det var en maaassa paket. min värdfamilj hade så att vissa av de stora paketen tomten kom med var öppnade och stod framme redan, vilket var skitsmart tycker jag. då kommer de ner och ser de. sen var det en massa fler julklappar. sjukt mycket. hängde och lekte och sen sov jag ungefär 2 timmar till efter. vid halv 11 hade vi brunch. min värdmammas mamma kom dit och vi alla åt god mat och drack mamossas. vi börjar tidigt ;) jag fick dessutom en julklapp av barnens nana. hur sött är inte det då?

på eftermiddagen åkte vi till min värdpappas föräldrar där nästan hela släkten var. god mat och jag älskar min värdpappas familj, de är jätte härliga. där fick jag också en julklapp. underbara familjer eller vad. man känner sig så uppskattad och inräknad i familjen! var där i några timmar och sen åkte jag hem till miss frida igen där hon och jag satt och pratade med hennes värdmammas mamma och hennes man i några timmar om allt och inget. hennes värdmammas mamma är skit skön, inte blyg med att säga vad hon tycker alls. haha. sånna gillar jag!

efter det åkte vi till en kompis till frida där vi hängde och träffade härliga människor : ) avslutade natten hemma hos mig, då jag kom hem med en full frida. haha. jag själv körde så jag drack inget (amerikanskt räknesätt. haha) härlig helg och är så jäkla glad att jag fick vara med om allt detta. så kul!

- nu när jag läste igenom allt detta inser jag att jag inte skrivit med idas namn en gång. hon var ju också med, såklart. hela tiden. skulle inte fira jul i usa utan min bästa!!


vårat försök till svenskt julbord ; )


Julafton i USA.

GOD JUL alla fina människor där hemma. hoppas ni har en underbar julafton hemma i sverige. här har jag, frida och ida försökt gjort det så svenskt som möjligt. vi åkte till hennes beachhouse igår, har försökt lagat en julmiddag så gått det gick, öppnade presenter igårkväll och drack baileys sent inpå morgonen ute på terrassen under en filt. så det var mysigt, men julkänslan fanns inte riktigt där ändå.

sitter just nu på starbucks med flickorna - vi har skypat med våra familjer hemma i sverige. det var jätte kul och jag fick se min älskade hund och katt som jag inte har sett på många månader nu. idag blir det julafton middag hemma i huset och sen ska jag nog till fridas värdfamilj på julafton fest. även fast jag är glad att vara här, så kan jag lätt säga att svensk jul är den bästa. hitills. men jag är nog säker på att jag kommer tycka så efter detta är slut också. men jag är bara glad att jag får spendera tid med mina bästa svenskar här, så det blir lite svensk känsla iallafall.

så god jul och njut av dagen så mycket ni bara kan. PUSS OCH KRAM, saknar och älskar er!

Let's go back.

innan jag åkte hit låste jag min gamla blogg, men nu gott folk är den öppen för allmänheten igen. haha. vill ni kika in hur mitt (tråkiga) liv såg ut innan jag kom hit så får ni mer än gärna göra det. puss på er och tack för ni läser min blogg och följer mitt år här i usa. är tacksam att ni är trogna läsare trots mina glesa uppdateringar. *moah* ♥


(klicka på bilden för att komma till min gamla blogg)


enjoy this moment, because this moment is your life.

hey. jag behöver bli bättra på att blogga. ellerhur? nu närmar sig julen med stormsteg. förra helgen var jag, isa, ida och maria i new york. vi bodde hos marias kompis christopher som också är aupair och bor i brooklyn. sinnessjukt snyggt bodde han måste jag säga. stilrent och typ 4 våningar. vi var ut på kvällen, vilket var lite av en flopp. vi hade kul men utestället s-ö-g. litet, sjukt dålig musik men det funkade ändå. dagen efter så gick vi till en populär pizzeria, vi fick köa i en timme innan vi kom in. stelfrusna som f-a-n kom vi in där. otrevlig personal, dålig service och pizzan var väl okay men inte bästa jag ätit. överskattat med andra ord. vi shoppade lite presenter inne på manhattan, tittade på julgranen, var vid ice-skatingen i central park. ni vet sånt där som man bara måste göra när man är i new york. mycket bra heeeelg!

i veckan har jag varit med mina älskade kids. alla tre har jag haft varjeee dag, men det har gått bra. min värdmamma har varit med oss några dagar. i förrgår var vi till christiana mall och idag var vi in till west chester till ett potterybarn, och så åt vi pizza. ikväll har jag slått in mina julklappar till min värdfamilj. jag är nöjd. jag är inte klar än, men snart.. imorgon ska jag ha playdate med frida och hennes 5åring sen på eftermiddagen åker jag, ida och frida till fridas beachhouse där vi ska stanna över natten. för sen är det ju faktiskt julafton!! julaftons morgon med mina bästa vänner här på andra sidan jorden. vi ska nog skypa med alla våra familjer, äta så svenskt som det kan gå och bara njuta av vår egen tid.

till alla mina fina där hemma - GOD JUL! jag saknar er jätte mycket och även fast jag önskar att jag kunde vara med er nu såhär under juletider så är jag precis där jag borde vara just nu - med min andra familj här i usa. jag kommer få vara med om min första amerikanska jul och det är jag så tacksam över.

MERRY CHRISTMAS! <3


Santa Claus is coming to town.

Hey! Denna vecka har varit mindre händelserik, men sånna behöver vi ibland också. Jag har snart varit här i 10 månader. Igår fyllde Victoria år, min lillkille blev 10 månader och det var Lucia. Min lillpojk har blivit så stor - han kan stå upp nu i några sekunder och nästan ta ett steg. Ikväll var jag till starbucks med Frida, sen har jag också skypat med Josefine som jag ska resa med på min resemånad. Fick dock höra några mindre roliga nyheter. Usch. Livet är allt bra orättvist ibland.

Julen närmar sig, jag har fått mig en egen liten julstrumpa. Vi har en liten "christmas-elf" här i huset som ska vaka över barnen och se så de sköter sig. Min lillkille är alldeles exhalterad och speciellt då jultomten kom hit i förrgår på en brandbil och vinkade till alla på gatan. Han skrev "Santa, santa, santa..!" och vinkade hejvilt.

Samtidigt som julen närmar sig och dagarna går så börjar jag få mer ångest över att mitt år snart är slut. Jag vet att jag inte borde tänka på det, men ibland blir det bara så. Kan börja gråta då jag tänker på det. Usch. Känns som mångas år är slut nu under jul också, Hanna åkte nyss hem och jag är näst på tur av oss U.S girls (som vi så sött kallar oss)

Jag saknar mina svenska vänner också, jätte mycket. Längtar så mycket till att få träffa er igen. Kommer säkert börja störtlipa då jag ser er också. Allt är känslosamt just nu. Och även fast jag saknar mina svenska vänner och min familj och gärna skulle vilja krama om dom så är jag precis där jag vill vara just nu. En amerikansk jul har jag alltid velat vara med om att fira, och nu ska jag få det.. I år. Med mina bästa vänner här i USA och min familj här i USA som jag älskar så mycket så jag kan inte beskriva i ord. Jag är så tacksam över allt jag får vara med om och alla människor jag har runt omkring mig!


min alldeles egna julstrumpa :)


I love you

Happy birthday love, I love you so much and I'm so glad I met you. I can't imagine my year here without you. You are a wonderful person with a big heart and I hope your birthday was as amazing as you are.

Idag fyller miss Victoria Chapmans 23 år. Min underbara och fina Victoria som jag träffade här i början av sommaren. Vi har så otroligt många minnen tillsammans och jag är så glad att jag träffade henne här i USA.  Detta ska vi fira rejält på fredag. I can't wait, I'm so excited :)


Missed my ride home, lost my Iphone.

Förra måndagen åkte jag och åt på kina restaurang med Ida och Victoria. Sen vad händer mer den veckan. Var till target med Ida, tanning saloon, starbucks och i fredags efter jag slutade jobba så åkte jag till Fridays med Ida där vi delade på en tre-rätters. Mycket gott! Vi delade på allt, till och med vatten visade det sig sen.. "Vilket vatten är mitt?", precis när jag sa det ser jag ett tomt glas och sen ett glas med två sugrör i "Jaha, vi delar.." Haha. Efter maten så blev det bio - New years eve. Jag, Frida, Ida och australienska Dell. Filmen var jätte bra. Dock började mitt ansikte klia något förjävligt, när jag kom hem sen såg jag att jag var svullen och röd. Hade testat en ny ansiktslotion som tydligen är ganska stark.

Morgonen efter vaknade miss Julia med ett kliande och svullet ansikte. Men jag överlevde.. Jag drog iväg till starbucks med miss Ida. Efter det gjorde vi inte mycket vettigt med dagen. Vi åkte hem till henne där vi åt bagels, hjälpte hennes värdpappa flytta ett spel och bara fördrev tiden. På kvällen åkte vi till kyrkan med Victoria där det var julkonsert. Efter det åkte vi iväg till Victorias vänner där vi var ett tag för att sen gå ut i west chester. Som vanligt. Jag behöver i princip bara lyfta på ögonbrynen nu när min värdpappa frågar vart vi ska ut om helgerna. Han förstår på en gång...

På söndagen vaknade jag och Ida upp här hemma hos mig. Kom ner till galna barn som ville visa oss runt i hela huset då de börjat julpynta en massa. "Idag hatar jag barn" sa Ida som inte mådde på topp. Haha. Jag och Frida åkte till Ikea under dagen och köpte julfika. På kvällen var vi alla tre hos Frida där vi åt massa gott, tittade på Friends with benefits och läste tidningar.. Myspys med mina bästa och ett perfekt avslut på en härligt avslappnande helg!


Jag och min finaste bästaste underbaraste Ida!


Weekendcourse in Baltimore!

Weekendcourse in Baltimore. En övertrött Julia (så trött så jag kände mig pigg) vaknade till liv klockan fem på morgonen lördagen den 3 december. Ida och jag gjorde oss klara och packade klart allt på cirka en halvtimme, duktigt för att vara oss. Vi gav oss iväg och jag somnade i bilen. Gött kan jag lova. Ida somnade nog också I think. Vid sju tiden var vi framme. Vi checkade in. Jag skulle bo med någon random främling i ett rum medan Frida och Ida skulle bo i samma. HELL to the NO sa vi så jag smugglade in i deras rum ist. Vilket var hur stort som helst. Förstår inte varför de bara var två och två, man hade minst fått in 4 pers i vårat rum eftersom det var dubbel sängar. Maten var underbart god, hotellet var jätte fint och lektionerna mycket roligare än jag väntat mig!

På lördagen hade vi Interior design i stort sett hela dagen. Vi skulle inreda ett rum. Det var skitkul. Jag var med ett gäng tjejer från olika länder. Timmarna bara sprang iväg. På kvällen gick jag, Ida och några andra tjejer från bland annat tyskland ut i Baltimore. Det var kul. Ida och jag fick massa drinkar. Det var ännu mer kul. En kille gick fram till oss och bjöd på två öl. Sen tacka han för sig och gick. Haha. Så kan man ju också göra.

 På söndagen vaknade vi aningen trötta. Men det var bara att dra sig upp. Vi trodde söndagen skulle bli den tråkigast, men den blev faktiskt roligast eftersom våra ämnen och speciellt lärarna var så roliga! Favorit-ämnet ,eller det blev nog det för att vi hade lätt skönaste läraren eeevveeer, var Effective pronunciation. Dagen och helgen tog slut klockan 5 på eftermiddagen. Ungefär när jag höll på att somna av trötthet, så det var bra.

Jag och mina flickor åt middag tillsammans på Panera bread (underbart ställe) innan vi skiljdes åt och åkte hem till våra värdfamiljer. Rolig helg med andra ord : )

My week with miss J.

Hej. Dagarna går och jag får allt mer och mer att tänka tillbaka och skriva om känns det som. I början av veckan med Jossan så åkte vi till starbucks, King of Prussia, vi gick på bio och bara njöt av de sista dagarna i ett tomt hus. Jossan fick träffa min värdfamilj för första gången tisdagkväll den 29de nov. De blev överlyckliga och mina barn som oftast är lite små blyga för främlingar i början var det inte alls med Jossan. De älskade henne! Jossan hjälpte mig när jag jobbade, det första jag fick höra på morgonarna var "Where's Josefine?" .. Haha. På onsdagkväll bjöd min värdmamma oss på middagen. Eller ja, vi köpte hem mat från Olive garden (love!) och så kom även barnens nana förbi. Min 3åring började nästan gråta för hon inte fick sitta bredvid Jossan så vi fick byta lite platser. "Who wants to sit next to me?" frågade jag lite skojsamt.. "Not me" sa min 3åring. Aouch. Här var det bara Jossan som gällde. Haha! Efter middagen åkte vi till starbucks där vi träffade Ida, Victoria och Hanna bland annat.

På torsdagen åkte Jossan, Ida och Victoria och shoppade medan jag var hemma med min lillkille. Sen hämtade jag upp Jossan när det var dags att hämta de andra små barnen. Vi lekte och hade oss. Simning var det också, och Jossan verkade uppskatta och tycka det var roligt att vara med då jag jobbade. Och jag uppskattade självklart hennes hjälp, man är alltid glad med lite extra hjälp när man har tre småttingar. På kvällen åkte vi och åt med Ida på Friday's.

Efter fredagens jobb skjutsade jag hem Jossan till Isas värdfamilj där de skulle äta middag och hon fick träffa min systers värdfamilj för första gången. Jag själv åkte hem, slänga i mig "middag" (bagels..) och packade ihop en väska och åkte sen iväg till Ida för att sova över då vi skulle upp tidigt dagen efter. Vi planerade att gå och lägga oss tidigt.. Men blir det någonsin som vi planerar? Nope. Istället låg vi och skrattade åt ingenting. Jag tror vi släkte runt 12 tiden... Alarmet ringde 05.00.. Fyfan.... Dags för weekendcourse i Baltimore!


Party like it's not your birthday

Tänk vad kommentarer kan göra. Here I go... Två veckor, vart var vi.. Jo. Min syster har varit här och hälsat på. Det var hur kul som helst! Men nej vänta.. Thanksgiving!!!

Thanksgiving inträffade för förra torsdagen. Jag, Johanna, Isa och Ida var hemma hos Victorias familj på thanksgiving. Det var massa människor där och det bjöds på god mat. Tycker alltid om att vara hemma hos Victoria för man känner sig så avslappnad där. Efter kvällen åkte jag, Johanna och Isa hem och sov. Det var black friday (vilket betyder att det är JÄTTE rea överallt) så vi satte klockan på 5am och tänkte gå upp. Pallade vi det? Oh hell no. Vi somnade om. Åkte sen dock iväg runt 9 tiden för att shoppa på Exton mall. Dock blev det inte så hemsk mycket shopping, men det var kanske lika bra ändå. Vi åkte sen hem till mig för att tvätta min bil. Den har sett förjäävlig ut, jag är ju inte direkt ordningsamma maja nummer ett och inte mina barn heller, så det är en liten bad mix. Men den blev jätte fin, så fin har jag nog nästan aldrig sett den. Efter den var skinande ren åkte vi iväg och mötte Jossan på flygplatsen.

Vi hämtade sen upp miss Ida, och åkte sen hem till mig. Min värdfamilj var i Miami så jag hade några dagar off. Vi hade huset för oss själva, spelade musik, lagade mat och bara slappade. Jo, sent på kvällen började vi även färga och klippa hår. Det blev bra på alla tre (Jag Isa och Johanna)

På lördagen åkte vi iväg till King of prussia för att shoppa. Jossan älskar (avgudar!) shoppingen här, så hon fick alltså äran att besöka ett av de största shoppingcentrena i USA. Efter det sviker minnet lite. Vi åt väl förfan mat, men inte minns jag vad.. Whatevvah! Vi började sen operation party-snygga då vi skulle ta med Jossan ut i West chester. Det de tre fröknarna Nylén, Vic och Ida. Och ja, att gå all in är att underbeskriva kvällen. Maybe a little too much av det goda så att säga. Jag menar, vaknar man av att man har fått ett voicemail av polisen då har kvällen varit allt annat än lugn. Hehe. Dock behöver ni inte vara oroliga, polisen var inte ute efter lille mig. De hade hittat Victorias mobil som på något sätt hade traskat över till Kennett Square som ligger långt ifrån West chester. Vi har ingen aning om hur detta kunde hända.

Lördagen spenderades med att dricka starbucks, prata om gårdagen då vissa av umgänget fick fylla i lite vad som hände för oss andra, och shoppa på target. På kvällen slappade vi framför en film, precis som en söndag ska spenderas...
(to be continued)


Me, Vic and Ida ♥

Marry the night.

Oh, förlåt, förlåt, förlåt för att jag är en sån otroligt dålig bloggerska nu för tiden. Vet att ni väntar på inlägg.. Eller? Gör ni? Ni kanske har gett upp hoppet. Haha. Men just nu måste jag plugga. Tänkte bara slänga in en kort liten kommentar så ni vet att jag snart, så fort jag får tiden över. Ska knåpa ihop inlägg och berätta vad som hänt dessa två veckor, och det har hänt mycket ska ni veta. Släng gärna iväg en kommentar och peppa mig så jag får en spark i baken.. PUSS!

RSS 2.0