Drive by

Hellu. Ikväll kör jag en mys-kväll á la tv-tittande.. Först ut klockan åtta är det Gossip girl och efter det Hart of dixie. Så håller jag på att tvättar lite nu. Vi har jätte gott tvättmedel nu, så jag vill försöka tvätta så mycket jag kan så allt luktar det goda tvättmedlet, haha.

Igår åkte jag och Frida till min lillpojks dop. Han var så söt, det var dock mycket kortare än vad jag trodde. Men kul att ha varit med om ett amerikanskt dop. Efter det åt vi alla (min vfamilj, släkt och närmsta vänner + två förvirrade små svenskar) på restaurang och där fick vi skriva en liten dop-hälsning till beckett.

igår kväll åkte vi först och lämnade sjuk-saker till miss ida, för hon är inte kry, stackarn. sen åkte vi hem till fridas kompis brian där vi tittade på inception. vi såg dock typ halva bara för andra halvan satt jag och frida och skypade med min syrra och hennes kompis julia som frida ska åka med på hennes resemånad.

idag har jag hängt med min lillpojk hela dagen. min lillpojk är badass! för någon dag sen knockade han mig på näsan så jag trodde jag skulle dö av smärta. jag tänkte att, nu är den bruten. sen har han bitit mig lite här och var och idag kom han med sina små fingrar och nöp mig så himla hårt. haha. det gör ont men jag det är det la värt. han är så gosig och söt så jag kan inte hålla mig borta utan ska alltid busa med honom!

What doesn't kill you makes you stronger.

Hey! Har lite tid över innan miss Frida kommer hit och hämtar upp mig. Vi ska på bio ikväll, och äta innan. En Frida-och-Julia-kväll. Me likey!

Vad har hänt? Dagarna rullar på, jag jobbar. Mina kids blir större och större för var dag. Min lillkille har börjat gå. 11 månader och går redan. Är han inte super-babyn or what? Min lille grabb. Isa var här i förrgår hon också, barnen älskar ju henne. Stor-hit där! "I want Isabelle to do this and that.." haha. Jag blir bara glad, tycker det är kul när jag ser hur bra de går ihop med människor de inte träffar så ofta. Så åkte jag till Isa igårkväll också, hon är ledig hela veckan lång så vi tittade på serier, åt kina-mat, chips och choklad och drack cola. Det vi gör allra bäst dvs - äta ; )

Förra helgen var miss Isa här också. Vi shoppade lite på King of prussia, åt god mat och hängde. Förra fredagskvällen spenderade vi hos Ida där vi tittade på film, och sen hade sleepover. Vad har hänt mer? Jag och Ida var off i måndags, vi spenderade i princip hela dagen i sängen.. Varför? Jo, för tydligen verkar vi gilla att "slösa bort" våra dagar off sådär - att göra precis ingenting. Haha. Sen vad har mer hänt? Jag har färgat håret mörkare (dock blev det ju inte så mörk som jag ville) och faktiskt klippt lugg. Fråga dock inte vad jag tycker om den eller be mig lägga ut bild, för jag är ännu inte van (detta var faktiskt för kanske 2 veckor sen till och med.. har bara inte vågat erkänna det för mig själv, hehe) vid den. Ida älskar den dock!

I lördags var vi ut i West chester, jag och mina bästa! I onsdags var det lcc möte på starbucks. Och ja? Blir ni förvirrade av detta inlägg när dagarna kommer lite sisådär? Ja, det blir jag med, vilket betyder att jag måste blogga me-e-e-e-e-r. Var på mig hörrni!

Nej nu ska jag försöka göra mig lite fin inför miss Frida och hennes snygga bil! Imorgonkväll ska jag jobba och på söndag ska min lillpojk döpas. Åååååh. Stoppa tiden någon!


We do it better than her.

känslorna är många just nu. jag har varit här i snart 11 månader. snart kommer min värdfamiljs nya au-pair. jag kan inte fatta det, att en ny ska bo här. i mitt rum. jag är van att se min 3 åring och min 5 åring med andra - som idag när isa var här och hälsade på (stor hit bland barnen!) men min baby är ju min baby.... min lillkille som blivit så stor så han kan gå!! kan ni förstå? han kan ta en massa steg. man blir så glad och stolt och jag vill bara pussa och krama sönder han.

hade aldrig klarat denna tid utan mina närmsta vänner här i usa, och min syster såklart. ni som funderar på att åka som aupair... åk! och till min v-familjs nya aupair (som läser min blogg, hejhej!) vill jag bara säga att du har fått världens bästa värdfamilj. kan inte med ord beskriva hur glad jag är över dessa fina, fantastiska och underbara människor! mina barn är de bästa och mina värdföräldrar är underbara. kan inte med ord beskriva hur tacksam jag är som får ha dessa människor runt omkring mig, som har bjudit in mig i deras hem och behandlat mig som en i familjen! kommer föralltid ha en speciell plats i hjärtat för dom.

nu ska jag sova. kommer skriva mer om denna vecka som gått någon annan dag. kanske imorgon. ska bli bättre bloggerska, i promise!


4th of july 2011. i  l o v e  y o u


It's a bittersweet feeling.

hej bloggen. denna helg spenderades i baltimore, maryland för veckokurs 2/2. nu är jag officielt klar med mitt pluggande. nästan. måste skicka in läxan. jag är ju last-minute-person så priset för bästa elev går nog inte till mig. men det har jag alltid vetat. inget jag lider av direkt. hihi.

i fredags när vi kom till skolan stod vi och åt frukost när en människa med blå jeans helt plötsligt fångade min blick. varför? på grund av de blå jeansen. coolt tänkte jag. sen tittade jag lite närmare och blev helt chockad. "johanna?" sa jag och hon tittade bak. då var det min kompis johanna från au pair skolan i början av året som stod där på andra sidan rummet. hon bor i kansas city. att vi skulle springa på varandra här i staterna trodde jag aldrig. men det gjorde vi! guuud så kul. det blev ett kärt återseende. vi hängde med henne mycket. och några andra roliga prickar. lektionerna var intressanta och lärarna var, som alltid, grymma! trött är jag nu dock, men det var det värt.

satt igår på mcdonalds, jag ida, isa och frida och grubblade och fick lite smått ångest över att vårt år här i usa snart är slut. mitt år är slut om, believe it or not, 6 veckor och 1 dag. SJUKT! fridas är slut 3 veckor efter mig och ida och isas år är slut precis en månad efter mig.

detta är en känslokarusell. bittersweet feeling. vill inte lämna alla här. jag kommer vara förkrossad och gråta ut hela medelhavet. that's for sure. bästa.året.någonsin. vill inte lämna alla här. sjukt, sjukt, sjukt. och för er som nu tänker - varför förlänger du inte? (många som frågar det när man säger att man inte vill åka hem) såhär är det, jag är inte klar med alla fina människor här men jag är klar med jobbet. jag vill göra något nytt. och hur det än låter så kommer man aldrig kunna sätta sig in i hur det är att vara au pair om man inte upplevt det själv. värdfamiljerna förstår inte och inte heller vänner och familj hemma.

om 6 veckor har jag varit i usa ett år. FY FAN VAD JAG ÄR BRA!


Everyone gets old…not everyone grows up

hey alla glada bloggläsare.. ikväll var jag på bio med ida, vi såg young adult. "Everyone gets oldnot everyone grows up", tror jag det stod på affischen. sant så sant! vad har mer hänt denna vecka. igår jobbade jag kväll, har haft svårt att lägga min 3åring på sistone. hon var mycket enklare i början när jag kom hit, men jag tror det beror på åldern. det tror min värdmamma också. hon vill jämt att jag ska ligga bredvid henne och sova, och vaknar hon upp och ser att ingen sover bredvid (min 5åring sov bredvid henne, men antar att det inte dög. haha) då blir hon jätte ledsen. till slut tog jag ner henne till soffan, pallade inte ligga kvar och låtsas sova i hennes säng. min bebis och min 5åring är däremot lätta att få i säng, så det är skönt!

har pluggat en hel del inför weekendkursen som är nu till helgen. min sista, thank god! har tagit sån tid och onödig energi och jag har känt mig stressad.. men nu så, nu är det snart slut på denna skiten. kom inte direkt hit för att plugga liksom.

imorgonkväll kommer isa hit, så ska vi sova hos miss ida för sen på lördag åker vi iväg ungefär 5am till baltimore. thank god att jag inte ska köra, stackars frida får göra det. förra gången så sov jag typ hela vägen.
nu tvättar jag och ska titta på nya avsnittet av the vampire diaries. puss på er! : )


2011

Årets:
...Bästa låt? Finns många. Without you, Better than her, Good life, Someone like you är låtar som spelats mycket år 2011.
...Mest hatade låt? Älskade/hatade går till "someone like you". Sönderspelad här i staterna så det skriker om det.
...Resor? New york, Virgina, Georgia och New jersey är några delstater jag har besökt 2011.
..."Happyface" dag? Hela sommaren med mina flickor var happy-face-dagar!
...Fulaste smeknamn? Julie? Typ det enda jag blivit kallad förutom mitt riktigt namn här.
...Mest besökta krog? Landmark!!
...Svårighet? Ibland att bo på jobbet!
...Personer som fått stå ut med mej mest när jag gråtit, skrikit, skrattat, klagat, bråkat, sjungit m.m? Ida, Victoria och Frida ♥ Mina tre guldkorn här i USA, vet inte vad jag skulle gjort utan dom!
...Saknad? Alla mina vänner och familjen hemma, ni är jätte saknade och det ska bli så härligt att träffa er snart igen!
...Smarta val? Tog steget och chansade, flyttade till USA och det blev så jäkla underbart. Bästa beslutet och bästa året i mitt liv!!!


I love you, i love you, i love you. To pluto and back! Can't imagine my year here without you girls. You've been my strenght, the ones I laugh with, cry with and share moments with. You are my family here in the united states. 2011 was our year, a year full with happiness and memories. I love you all with all my heart!

Last day of the year.

Hey. 1 januari 2012 och här ligger jag  utslagen med en magen som värker som aldrig förr. Det som jag fasade för, hände. I fredags kväll åkte jag till Victoria där hon och Ida var. Tänkte sova över där men började må konstigt i magen. Åkte hem och spydde hela natten. Fy-fan! Hela dagen igår låg jag i min säng, sov och sprang på toaletten. Rolig nyårsafton ellerhur? Hade inte krafter till något annat. Min värdmamma var också sjuk. Och min äldsta lillkille spydde 1 gång. Så nu har alla i familjen haft det, förutom min värdpappa. Last man standing!

... x antal minuter senare: pratade precis med min syster. Hon hade tydligen varit på en galen hemmafest igår, i hennes kompis Trevors lakehouse. Åh, önskar jag kunde varit med ocksåååå. Men, that's life!

Idag mår jag apdåligt också. Vaknade 7.30 imorse av att min mage värkte så mycket. Min huvud dunkar och allt gör ont. Åh, ta bort denna smärt. Tack. Det suuuger. Min värdmamma sa det också "Ja, jag hörde att du var nere tidigt igårmorse och då förstod jag att något var fel". Haha. Är jag uppe tidigt en helgmorgon då ÄR något fel.

Men ja, börjar man året med magsjuk då kan det bara bli bättre.. Right. Rätta inställningen eller vad ; )

RSS 2.0