Goodnight America

Idag var jag och träffade några aupairer, vilket var riktigt roligt! På dagen var jag till ett köpcentrum här i närheten med Elin, som är från Gävle föressten, Camilla och Sara. Vi tittade runt i affärer, drack starbucks och pratade en massa. Rolig dag, så är tacksam för det! Gav presenterna till min värdfamilj också, som jag tror var tacksamma och glada för presenterna. "Oh, and we didn't get anything for you" sa min värdmamma. Bara det att jag får bo här är väl mycket nog liksom :)

På kvällen blev jag upphämtad av en tjej som heter Anna, vi och en tysk tjej som heter Larissa åt på ett ställe som var lite 50tals inspirerat. Trevliga tjejer, så idag har det varit en mycket bra dag :) Min värdpappa visade mig precis deras larmsystem, han sa att alla deras förra aupairer har lyckats sätta igång det, haha. Men jag hoppas inte jag gör det.

Anyways, förlåt förlåt förlåt att jag inte lägger upp bilder. Men just nu ligger min kamera nere i hallen i min jacka, men jag looovar att visa bilder snart. Promise! Imorgon börjar jag jobba klockan 9 så nu ska jag sova. Godnatt!


Enjoying life.

Jag är fortfarande sjukt trött, gäspade flera gånger när jag skypade med mamma, isa och pappa. Känner fortfarande av tröttheten, så ikväll (sen har jag iförsig ändå inga andra planer.. haha) blir det att det ta lugnt bara. Kanske se lite Glee, lite vampire diaries osv.. Inte fel det. Jag skulle ge min värdfamilj presenter idag, men ska ta det imorgon istället.. Ett av mina värdbarn mår inte så bra så att säga, så imorgon passar bättre. Kanske kan passa på att skriva om skolan då också. Vilket jag lovat.

Här kanske man kan avsluta med "jag saknar er där hemma", men förlåt, det gör jag inte.. Än. Jag har precis kommit hit, imorgon har jag lite roliga planer så att nej, jag trivs hitills :]

Du som skrev och frågade om jag kan lägga upp bilder på mitt rum och huset så återkommer jag.. På måndag kommer jag och min värdmamma sätta oss ner och prata om regler, mitt schema osv så jag tänkte fråga då och se hur mycket jag kan skriva och visa bilder osv. Men jag kommer respektera dom, vill dom inte att jag visar bilder och/eller skriver namn så kommer jag inte göra det heller. Men det spelar väl ändå ingen större roll, min blogg hoppas jag är rolig ändå ;)

Bilder kommer dock, på skolan osv. Så kolla in här lite senare ikväll så har jag säkert lagt upp något. Kram!

Welcome to America

Min dator fungerar vilket betyder att jag kan blogga. Yay! Har fått ett jätte bra välkomnande till familjen. Min värdmamma och två av barnen hämtade mig igår runt 1 tiden. Vi åkte och köpa lite lunch, jag fick sallad av Cultural care. Men nä, maten på skolan var inte den bästa, så förvänta er inga super måltider där. Anyways, vi köpte mat, hämtade mitt tredje värdbarn och sen åkte vi hem. Jätte jätte fint hus, typiskt amerikansk.. På "min" dörr satt det en teckning som barnen ritat åt mig "Welcome Julia". Sött! Mysigt rum och ett badrum precis bredvid mitt rum. Kommer få köra en bil, en volvo. I veckan ska jag få lite körlektioner så jag kommer in i den amerikanska körvanan, vilket känns bra.. Annars skulle jag vara sjukt nervös ute på vägarna, vilket jag ändå kommer vara men kanske lite mindre. Haha.

Min adapter från Sverige fungerade inte på min dator, bummer!! Så idag var jag, min värdmamma och lill tjejen och köpte en. Sen köpte vi hotdogs.. Min värdpappa skojar om att de ska "fatten me up", för igår när jag kom blev det friterad kyckling, till middag pasta med kyckling som pappan kom hem med och nu hotdogs. Till frukost hade de även gjort typ pannkakor, jordgubbar och sånt gott.

Trivs bra måste jag säga, precis när jag kom hit igår kom det som en våg över mig "Shit jag ska vara här ett år", men det försvann efter en stund. Det är såklart en konstig känsla och man känner sig väldigt mycket som en gäst -- Det är ju det man är liksom, men de är så trevlia och välkomnande! Lillflickan verkar även gilla mig, min värdmamma är lite förvånad för hon brukar inte klicka så fort med någon. Sött. Hon vill att jag gör allt, klär på henne, tar ur henne ur bilstolen osv.. Men det gör jag gärna. Vi har även lekt lite, gjort pussel osv..

Ska skriva mer om skolan också. Men först ska jag lägga in bilder på datorn.. Försöker och se om jag kan få prata med familjen, men ingen verkar vara på skype. Well well.. Ciao :)

Aupair training school!

Ar pa skolan nu. Min dator fungerar inte.. Buhu. Kanner inte att jag vill sitta och skriva langa inlagg nu med skolans dator dar inte de svenska bokstaverna fungerar.. Men nar jag val kommit fram sa gor jag det. Kan iallafall saga att skolan ar soft. Inte nagot fanzy direkt, men det ar harliga manniskor, man pratar med manga fran olika lander. Jag delar rum med en fran Mexico och en fran Brasilien. Maten ar val inte den basta, men den duger.. Lektionerna ar riktigt langa, men helt okej.

Alla sager att det ar kallt - Noway. For vissa vet jag att natten var kall, men inte for mig. Jag packade pa mig super mycket klader, hehe, osso blev det inte ens kallt. Thank god! Min vardfamilj ar supersota och har skickat present och litet meddelande till mig osv. Da kanner man verkligen sig valkommen. Har roligt pa skolan, ser fram emot NYC samtidigt ar jag valdigt forvantansfull och langtar till fredag da jag far traffa min vardfamilj.

Ingen hemlangtan an, inte det minsta. Trivs som fisken i vattnet.
Det ar allt for nu, uppdaterar nar jag kommit till vardfamiljen, PUSS!


Hello America

Vad roligt att flera har hittat hit, jag förstår att det är nu ni vill börja följa min blogg eftersom det är nu (eller ja 07.55 imorgonbitti) som mitt äventyr börjar! Kan ju säga att jag sitter här just nu, väääldigt spänd! Har packat klart allt nu, bara sminkväskan som ska stoppas in min resväska. Har klarat mig bra på mina 23 kilo, dock har handbagaget lite övervikt.. Men det hoppas jag ska funka ändå.

Idag sa jag hejdå till mina fina vänner. Det blev en del tårar från deras sida. Fina vänner! Ni får inte tro att jag inte kommer sakna er om jag inte gråter floder just nu.. Det är bara sån jag är. Sen har jag också något roligt att se fram emot - En vecka i NY. Det är galet. Längre än så är det svårt att se.. Jag har flera gånger berättat för folk att jag ska flytta och vara borta i ett år, men det är så svårt att verkligen fatta själv. Jag tror att det kommer som en våg över en när man väl kommit fram. Men det får man ta då. Mina fina fina vänner, ni är guldvärda det hoppas jag ni vet. Jag är bara ett skype samtal bort <3

Jag skypade med min värdmamma tidigare ikväll, vilket var skönt! Hon sa att hon skulle försöka ringa mig på skolan, men om det inte fungerade skulle hon maila. Jag kan inte fatta att jag snart åker iväg.. För mig är det helt knäppt. Lilla jag i stora USA. Det går inte att ta in.

Som jag skrivit flera gånger tidigare så är ni mer än välkomna att följa min resa genom denna blogg. Om jag skulle sega med uppdateringarna släng iväg några arga kommentarer så ska jag försöka skärpa mig ;) Okända som kända ansikten, ni är mer än välkomna.

Hejdå Sverige. Vi ses igen 2012!

Just stay strong

Sista dagen at home. Herregud.. Kan inte fatta det. Har nog inte fattat det. Är väldigt spänd och förväntansfull. Har städat mitt rum, försökt rensat bort lite onödigt tjafs.. Ska tvätta idag 4-7, men innan ska jag ner på stan och träffa några fina vänner för att säga hejdå.

Just nu är det blandade känslor för jag gillar verkligen inte att flyga, och nu ska jag spenera ca 11 timmar uppe i luften. Inte något jag ser fram emot! Anyways, imorgon kl 20.55 (14.55 NY tid) landar jag på JFK i New york. Därifrån åker jag buss till Long island där aupair skolan är, kommer tillbringa veckan där för att sedan på fredag åka buss till min värdfamilj. Yay :]


Matchningsprocessen.

Jag tog körkort den 3 december vilket betydde att jag då kunde skicka in min ansökan till Cultural care. Några dagar senare kom jag in i systemet. Matchningsprocessen är olika från person till person. Jag vet att vissa får sin första matchning efter någon dag bara, medan andra kan få vänta i månader. För mig tog det lite mindre än 3 veckor innan min första matchning ploppade upp på mitt konto. Det var en familj från Connecticut. Dock tog inte den familjen kontakt med mig, vilket är väldigt vanligt. Så man ska inte bli deppig för det.

Min andra familj var en familj från Ohio. Den familjen hade en öppen ansökan, dvs dom visade hela sin profil för mig, så jag kunde se deras ansökan, foton, brev osv. På en gång blev jag glad, för det kändes som en bra familj för mig, de reste mycket. Men det stod flera gånger i deras ansökan att de inte var en typiskt amerikansk familj. Vilket de inte var. Pappan jobbade i Arizona flera veckor i rad, mamma var en proffesionell violist så hon åkte på turné flera veckor om åren. Dock tog jag kontakt med dom, jag mailade mamman och fick sedan svar. Vi skypade, jag träffade sonen (en liten kille på ca 1 år) och redan efter samtalet kände jag att det inte var hundra. Vilket dom inte heller gjorde, för mamman mailade mig om att de ville ha någon med mer barnerfarenhet i hennes sons ålder. Vilket var en lättnad för mig, för jag lutade verkligen mot att tacka nej mot den familjen ändå.

Min tredje match kom samma kväll som match nummer två tagit bort sin ansökan från min profil, så det gick snabbt. Det var en familj på 3 från Dallas, Georgia, de hade en liten kille på ca 2½. Föräldrarna var båda läkare och de verkade vara en mysig familj. Av det jag läste. Dock försvann deras ansökan. Jag blev väl lite smått besviken måste jag erkänna. Men.. En dag senare dök de upp igen, då hade de tydligen tagit kontakt med CC och sagt att de ville se min ansökan igen. Men tillslut tog de bort sin ansökan, utan att höra av sig.. Men det var bara att gå vidare.

Familj nummer fyra är min värdfamilj. Min värdmamma skickade snabbt mail till mig, vilket jag såg som väldigt positivt! Hon ville prata med mig eftersom hon tyckte min ansökan var intressant. Kvällen efter skypade vi. Det var helt annorlunda mot från den första familjen jag skypade med. Min värdmamma var väldigt lättsam, vi skrattade mycket och det kändes verkligen jätte bra. Vi klickade bra! Redan morgonen efter hade jag fått ett mail där hon skrev att de ville tacka ja till mig. Jag blev helt klart glad, men jag ville tänka på det några dagar OCH prata med deras förra svenska aupair (Ett plus!) innan, vilket jag gjorde. Trevlig tjej som verkligen gjorde mig lugn och säker! En eller två dagar senare så tackade även jag ja till dom. Detta var för över en månad sen.

Här är jag nu, på måndag flyttar jag till USA för ett år. Väldigt konstig känsla. Roligt, skrämmande, förväntansfullt och pirrigt men jag är verkligen nöjd med min värdfamilj hitills. Så själva matchningsprocessen för mig var positiv, det gick fort. Fick min första matchning 31 december och min fjärde i mitten av januari. Men för er som är i matchningsprocessen nu, tappa inte hoppet om det tar lite längre tid. Jag lovar att förr eller senare dyker den rätta familjen för upp!


Friendship.

Är man duktig eller? Skrev ju såklart fel tid till min värdmamma än vad jag hade tänkt. Skrev halv ett (halv sju här, om en timme dvs) till henne istället för halv tolv som jag tänkte. Får försöka fördriva tiden, har packat ner det mesta nu. Det var svårare än jag trodde faktiskt..

Var ner på stan med Julia, Julia och Isa förut. Jag skjuter hela tiden upp det här med att säga hejdå till mina vänner. Så imorgon får jag träffa några utav mina närmaste en sista gång. Imorgon är det dock hejdå.. For now. Kommer bli riktigt tufft att vara utan mina vänner ett helt år, de är verkligen underbara. Låter som en klyscha kanske, men det är sant.

Ikväll blir det en lugn hemmakväll, är sjukt trött.. Och ja, någon skrev och frågade om jag inte kan skriva om min matchningsprocess. Jovisst kan jag göra det, ska se om jag har tid idag eller imorgon innan jag åker. Annars kommer det ett inlägg om det framöver! Håll utkik ;)


It's time to say goodbye.

Har köpt presenter till min värdfamilj idag, yay. Hoppas de kommer bli glada för dom. Har väl inte så hemskt mycket att göra nu innan jag flyger. Nu är Isa i köket och ska göra lite goda choklad bitar doppade i nötter. Fick ett långt mail från min värdmamma idag, hon skrev i slutet att "We are excited and looking forward to your arrival! The kids are excited to meet their new friend from Sweden :)"

AW, blir glad då jag läser sånt. Ska skypa med dom antingen imorgon eller på söndag. Tydligen är det ovanligt varmt där just nu, det kommer bli lite kallare men fortfarande är det ju varmare än här hemma i Sverige. Thank god! Ikväll ska jag spendera kvällen med några av mina favoriter! Det ser jag fram emot.

Kan inte få in i min skalle att NÄSTA FREDAG får jag träffa min värdfamilj. Är så himla förväntansfull, samtidigt så är jag jätte förväntansfull och längtar tills jag kommer till skolan, och får uppleva NYC. Tufft!


Tonight I'm lovin' you

Vill ni höra en glad nyhet?! Isa har fått familj, woho. Min tvillingsyrra ska också fly Sverige och bosätta sig i USA för ett år. Hon kommer bo i Peachtree city i Georgia. Gränsar till Florida. Hennes värdmamma är ung som min värdmamma (Ett plus om ni frågar mig!) och verkar vara riktigt härlig och lättsam. Barnen verkar också jätte söta, 3 söta små kids aningen äldre än mina 3. Man blir glad för hennes skull, jag kunde inte hålla mig utan sprang och berättade för mamma, pappa och har även berättat för Jenny. Man kan ju tro att jag ska bo på två ställen, men icke.. Bara glad för hennes skull! Som det ser ut nu så åker hon i slutet av mars.

Ps. Jossan kom på ett jätte bra namn till Isas framtida USA-blogg. Bra namn.. Så kommer jag med "enlitenaupair", vad är det för namn liksom?? Brist på fantasti.com. Isa berättade att hon började skratta när hon läste det.. Hmn.


Don't stop believin'

Har blivit bortskämd här hemma med god mat, smycken och även lite respengar. Trodde jag aldrig! Min storesyrra Jossan har varit i thailand i 5 veckor och hade köpt tre armband till mig, isa och mamma. Som om inte det var nog fick jag även US dollar, så nu behöver jag inte ens växla pengar innan jag reser. Super härligt! Fick även en liten slant av mamma och pappa. Tusen tack!

Nu ska jag lägga mig och kika på Glee innan jag sover, imorgon väntas jobb :]


Jag och Jossan i ett av världens största pariserhjul, i Tokyo - 2010.


I know my kingdom awaits

5 dagar kvar.

Jag försöker njuta av dagarna här hemma, innan mitt stora äventyr drar igång. Känslorna är många, väldigt många. Det är svårt att förklara. Jag är mer än redo att börja mitt år i USA och jag är lämnar mer än gärna Gävle för ett år i USA. Det är människorna som det är svårare att lämna. Man får tänka positivt, detta är ett år. Min familj och mina vänner finns kvar här hemma, denna chans är värdefull.

"You get a strange feeling when you're about to leave a place. Like you'll not only miss the people you love but you'll miss the person you are now at this time and this place, because you'll never be this way ever again"


We will be next.

Vad roligt att flera verkar ha kikat in här. Jag lovar att bloggen kommer bli mer intressant när jag har kommit fram i NY och framförallt hos min värdfamilj. Fick ett mail av min värdmamma i förrgår om att hon födde, super glad. Igår skickade hon bild på den lilla krabaten, jätte söt och jag ser verkligen fram emot att träffa dom allihopa!

Försökte börja packa igår, det gick som det gick.. Har en bad feeling om att jag kommer få övervikt. Ajaj. Men jag ska packa om och packa om och packa om tills det funkar. Idag ska jag klippa mig, thank god. Imorgon kommer min storasyster hem, ska bli jätte roligt att få träffa henne innan jag åker iväg.

Kollade min inkorg imorse och såg att jag fått mail från min LCC (Local Childcare Coordinator - min kontaktperson i USA) där hon bland annat skrivit att jag kommer vara på skolan tillsammans med en tjej från Mexico som sen ska till samma området som jag - Glen mills. Så det är roligt att veta någon som ska till samma ställe som en själv. Hon skrev också att i min LCC grupp är det omkring 28 au pairer, så det finns många nya ansikten att lära känna. Kul!

Har ni några frågor eller vill ni att jag ska skriva/berätta om något särskilt. Släng iväg en kommentar vetja. Ciao.


A start of something new.

Välkommen!

Idag är det en vecka kvar, en vecka tills jag mitt liv kommer förändras något rejält. Ett år som aupair i USA. Det största äventyret i mitt liv hitills. Ni är välkomna att följa mitt år här, jag ska försöka uppdatera så mycket som möjligt.

Mitt år i USA börjar den 21 februari, då sätter jag mig på ett flyg mot New york. Jag kommer spendera mina första dagar på Aupair skolan i Oakdale, New york. Den 25 februari beger jag mig mot Boothwyn, Pennsylvania. Jag kommer bo hos en familj på 5 och ta hand om en liten pojke på 4½, en tjej på snart 3 år och en nyfödd pojke.


RSS 2.0